Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Chystané akce - 2010

DOCENDO DISCIMUS

 

Chystané akce - 2010

Univerzita obrany na výstavě vzdělávání v Ostravě

Na výstavě školství a vzdělávání Učeň, středoškolák, vysokoškolák 2010 v Ostravě představí svoji studijní nabídku také Univerzita obrany. Již 17. ročník úspěšné výstavy školství proběhne ve dnech 3. a 4. prosince 2010 na ostravském výstavišti Černá louka.


 

Účast na Dnu otevřených dveří KVV v Českých Budějovicích

Návštěvníci tradičního Dne otevřených dveří Krajského vojenského velitelství v Českých Budějovicích budou mít 24. listopadu 2010 příležitost dozvědět se také podstatné údaje o možnostech studia na Univerzitě obrany. Pracovníci fakult zde budou zájemcům poskytovat informace nejen o vojenském, ale i civilním studiu na Univerzitě obrany v akademickém roce 2011/2012.

 

Den otevřených dveří na Univerzitě obrany

Středoškolákům, kteří se ještě nerozhodli jakým směrem se bude ubírat jejich vysokoškolské studium, je určen Den otevřených dveří na Univerzitě obrany. Ve čtvrtek 2. prosince 2010 v kasárnách v ulici Šumavská seznámí Fakulta ekonomiky a managementu a Fakulta vojenských technologií zájemce s nabídkou studia na akademický rok 2011/2012. Na Dnu otevřených dveří budou představeny možnosti vojenského i civilního studia na brněnských fakultách Univerzity obrany.

 Vojensko odborná konference TAKTIKA 2010

Katedra vojenského managementu a taktiky Fakulty ekonomiky a managementu Univerzity obrany si Vás dovoluje pozvat na dvoudenní vojensko odbornou konferenci TAKTIKA 2010, která proběhne pod záštitou Prvního zástupce náčelníka Generálního štábu Armády České republiky brigádního generála Ing. Miroslava Žižky ve dnech 10. a 11. listopadu 2010 v Brně, Aula 50 na ulici Kounicova 44. 

Tradiční účast na veletrhu Gaudeamus 2010

Na brněnském výstavišti se ve dnech 2. až 5. listopadu 2010 uskuteční sedmnáctý ročník Evropského veletrhu pomaturitního a celoživotního vzdělávání Gaudeamus 2010,  kterého se se svojí novou expozicí účastní také Univerzita obrany. Cílem této rozsáhlé prezentační akce je poskytnout budoucím absolventům středních škol co nejvíce informací o vysokoškolské přípravě na českých i zahraničních školách.

Dny Univerzity obrany v City Parku Jihlava

Univerzita obrany ve spolupráci s Krajským vojenským velitelstvím Jihlava, Leteckou základnou Náměšť nad Oslavou a Vojenskou policií Tábor pořádá ve dnech 8. až 14. listopadu 2010 v Jihlavě prezentační akci pod názvem „Dny Univerzity obrany v City Parku Jihlava“. Tato rozsáhlá akce je připravena pro širokou veřejnost s cílem seznámit ji s armádou jako součástí společnosti, ale hlavně nabídnout zájemcům možnosti vzdělávání na Univerzitě obrany a také na Vojenské střední škole a Vyšší odborné škole MO v Moravské Třebové.

„Východiska pro řízení kariér v ozbrojených silách ČR“

Pracovní seminář na téma „Východiska pro řízení kariér v ozbrojených silách ČR“ se uskuteční dne 25. října 2010 na Univerzitě obrany v Brně. Cílem semináře je prodiskutovat východiska, okolnosti a přístupy k formulaci vybraných oblastí 7. kapitoly Bílé knihy o obraně, zejména problematiku funkce a zásad výstavby hodnostních sborů od roku 2011, principy a podmínky pro zkvalitnění řízení kariér vojáků z hlediska fungování kariérního řádu.

Univerzita obrany se prezentuje v Karlových Varech a v Liberci

Ve dnech 19. – 21. října 2010 proběhne v lázeňském sanatoriu Thermal v Karlových Varech již 17. ročník výstavy „ŠKOLA 2011“. Další významnou akcí, která proběhne ve dnech 21. – 23. října 2010 v Tipsport areně v Liberci, je největší veletrh vzdělávání a pracovních příležitostí „Jobdays“. Obou akcí se zúčastní zástupci Univerzity obrany spolu se zástupci KVV z Liberce a Karlových Varů. Společně pak budou zájemcům nabízet možnosti studia na Univerzitě obrany a cesty k profesionální službě v Armádě ČR.

Slavnostní vojenská přísaha nových studentů

Ve středu 27. října 2010 v 10.00 hodin se v brněnských kasárnách v ulici Šumavská uskuteční slavnostní vojenská přísaha nových studentů Univerzity obrany a Vojenského oboru Fakulty tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy. Vojenská přísaha nových profesionálních vojáků Armády České republiky se stane již tradiční součástí oslav státního svátku Dne vzniku samostatného československého státu. Slavnostní slib složí 334 nových podpraporčíků české armády.

Sportovní den rektora Univerzity obrany

Dne 14. října 2010 se uskuteční Sportovní den rektora Univerzity obrany. Organizaci soutěží zastřešuje Centrem tělesné výchovy a sportu UO. Pořadatelé připravili celkem 16 sportovních disciplín: florbal, volejbal smíšených družstev, malá kopaná, lezecký víceboj, squash, tažení vozidla UAZ, Nordic walking – chůze s hůlkami, bruslení a lední hokej, netradiční sporty (KUBBE, WOODBALL, PETANQUE a MOLLKY), turistika, cyklistika, vyjížďka na kanoích, bowling, spinning, aerobic. Součástí Sportovního dne bude taktéž střelecká soutěž "O pohár rektora" ve střelbě ze služební zbraně pistole vz. 82. 

Prezentace činnosti Univerzity obrany středoškolákům

Na základě smlouvy o spolupráci mezi Univerzitou obrany a šesti vybranými středními odbornými školami České republiky se ve dnech 11. až 13. října 2010 uskuteční první společné zaměstnání vybraných příslušníků Univerzity obrany a instruktorů a žáků středních odborných škol s názvem Prezentace činnosti Univerzity obrany. 

 

Univerzita obrany na Dnu vědců a Dnech NATO 2010

Již tento víkend proběhnou dvě významné události, kterých se zúčastní Univerzita obrany. Jedná se o Den vědců, který se uskuteční v sobotu 18. září 2010 na Zelném trhu a odstartuje týdenní akci s názvem Festival vědy v Brně. Druhou významnou akcí, jenž proběhne ve dnech 18. a 19. září 2010 v Ostravě, bude 10. ročník Dnů NATO a současně 1. ročník Dnů vzdušných sil Armády České republiky na letišti Leoše Janáčka.

Soutěž pro středoškolá​ky O pohár rektora Univerzity obrany

Dne 23. září 2010 proběhne na Univerzitě obrany 2. ročník vědomostně-dovednostní soutěže pro studenty středních škol O pohár rektora Univerzity obrany v Brně. Dějištěm letošního ročníku bude opět sportovní areál Univerzity obrany v Pisárkách. Závodit budou tříčlenné hlídky složené ze dvou chlapců a jedné dívky. Jejich úkolem bude absolvovat stanovenou trasu v co nejkratším čase.

 

Najdete nás na Tankovém dni v Lešanech

V sobotu 28. srpna 2010 se v areálu Vojenského technického muzea Lešany u Týnce nad Sázavou uskuteční již osmý ročník akce s názvem „Tankový den v Lešanech“, kterou pořádá Vojenský historický ústav Praha. Této ojedinělé události se každoročně účastní tisíce zájemců o vojenskou techniku. Mezi vystavovateli bude i Univerzita obrany.

 

Účast Univerzity obrany na akci Cihelna 2010

Prezentace české armády a integrovaného záchranného systému, ukázky vojenskohistorických klubů z období druhé světové války budou náplní akce Den Sil podpory Armády České republiky – CIHELNA 2010“, která se uskuteční v sobotu 21. srpna 2010 v okolí města Králíky. Na této významné akci pro veřejnost nebude chybět ani Univerzita obrany.

 

Slavnostní vyřazení a promoce absolventů UO

V pátek 30. července 2010 v 8.30 hodin proběhne na nástupišti Univerzity obrany v kasárnách na ulici Šumavská 2 v Brně slavnostní vyřazení absolventů Univerzity obrany. Slavnostní vyřazení absolventů se řadí k nejvýznamnějším událostem v závěru každého akademického roku na vojenské vysoké škole. Slavnostnímu aktu vyřazení absolventů Univerzity obrany budou přítomni představitelé Ministerstva obrany, Generálního štábu AČR a další významní představitelé resortu obrany.

24 hodin beach volejbalu

Ve dnech 22. a 23. července 2010 uspořádá Centrum tělesné výchovy a sportu Univerzity obrany sportovní klání s názvem „24 hodinový beach volejbal“, které bude pokusem o vytvoření českého rekordu dle platných pravidel plážového volejbalu. Hra bude probíhat nepřetržitě, na základě pravidelného střídání družstev mužů a žen, v hodinových intervalech.

 

Univerzita obrany se představí na akci MODELLBRNO 2010

V sobotu 26. června 2010 se na brněnském výstavišti v pavilonu B uskuteční evropské setkání plastikových modelářů spojené se soutěžní výstavou. Akce s názvem MODELLBRNO 2010 se zúčastní také Univerzita obrany, která v rámci doprovodného programu představí některé modely bojově průzkumných prostředků, jež jsou vyvíjeny na Katedře vojenského managementu a taktiky Fakulty ekonomiky a managementu v rámci vědecko-výzkumné činnosti.

Mezinárodní slovinsko-české cvičení ALPE 2010

Ve dnech 13. 6. – 19. 6. 2010 se 28 příslušníků Univerzity obrany zúčastní mezinárodního cvičení ve Slovinsku pod názvem „ALPE 2010“. Cvičení je reciproční zahraniční aktivitou ke cvičení „BŘEZINA 2010“, kterého se v České republice v měsíci dubnu zúčastnila třicítka slovinských kadetů důstojnické školy Slovinska s centrem v Mariboru.

 

Najdete nás na „Bahnech“

Univerzita obrany se bude v sobotu 19. června 2010 prezentovat na již 21. ročníku tradiční akce pro širokou veřejnost se zaměřením na vojenskou techniku AČR a kluby vojenské historie pod názvem „Den pozemního vojska – Bahna 2010“. Tato velkolepá prezentační akce se opět uskuteční ve Vojenském výcvikovém prostoru Brdy u obce Strašice.

 

 

Military Erasmus podruhé

1. mezinárodní vědecká soutěž studentů vojenských škol

Dětský den plný zábavy a zajímavých ukázek se blíží

Konference k přípravě profesionálů silových resortů

Křest knih veteránů 2. světové války

Mezinárodní česko-slovinské cvičení BŘEZINA 2010

Vernisáž výstavy „Poslední dny války“

Odborný seminář – pracovní setkání

Účast Univerzity obrany v brněnském Majálesu

Univerzita obrany se prezentuje na veletrhu JOBDAYS 2010

Seminář s názvem "Využití Evropských strukturálních fondů v rámci MO"

Výstava „NATO: Svoboda i odpovědnost“

VI. reprezentační ples Univerzity obrany

Inaugurace děkana Fakulty ekonomiky a managementu

Univerzita obrany se představí v Galerii Vaňkovka

Dny otevřených dveří UO se blíží


Archív chystaných akcí:  


  • Chystané akce - 2012
  • Chystané akce - 2011 
  • Chystané akce - 2010​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Jsme na Facebooku
  • Instagram
  • Webová alba Picasa
  • Tweetujeme
  • Tweetujeme