Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Dny Univerzity obrany v Galerii Vaňkovka

DOCENDO DISCIMUS

 

Dny Univerzity obrany v Galerii Vaňkovka

Ve dnech 18. až 24. ledna 2010 budou mít návštěvníci obchodního a společenského centra Galerie Vaňkovka v Brně jedinečnou příležitost seznámit se s mnoha zajímavými a různorodými aktivitami, jejichž společným jmenovatelem je Univerzita obrany. Na Dnech Univerzity obrany v Galerii Vaňkovka se lidé rozhodně nebudou nudit.

Od 18. ledna budou v pasáži Galerie Vaňkovka k vidění hned dvě výstavy, a to zajímavých fotografií ze zahraničních vojenských misí s názvem „Česká mise“ a stejnokrojů Armády České republiky. Pro ty, kteří se zajímají o možnosti studia na Univerzitě obrany, bude k dispozici informační stánek školy, kde pracovníci a studenti univerzity rádi sdělí všechny praktické a potřebné informace. Zájemci se v době od 9 do 20 hodin dozví podrobnosti o studijní nabídce Univerzity obrany na akademický rok 2010/2011, podmínkách přijímacího řízení, průběhu studia a uplatnění absolventů vojenského a civilního studia.

Kromě toho o víkendu 22. až 24. ledna budou moci návštěvníci Galerie Vaňkovka nahlédnout pod pokličku vědecko-výzkumné práce pedagogů a tvůrčí činnosti studentů jednotlivých fakult Univerzity obrany. Lidé se tak mohou seznámit například s navrhovanými technologiemi výroby chleba a pečiva v mnohonárodních operacích včetně ukázky z historie pečení chleba ve vojenské polní peci KPN, s vyvíjenými informačními technologiemi pro komponenty Vojáka 21. století, s mobilním pracovištěm krizového řízení DATAcum nebo osobními prostředky ochrany proti zbraním hromadného ničení.

S nemenším zájmem se zřejmě setkají také ukázky ručních zbraní české armády, bezpilotních průzkumných prostředků, simulací vzdušných sil v simulačním prostředí MAK Technologies a robotických systémů. Návštěvníci si vyzkouší střelbu z laserové pistole, otestují si tělesnou zdatnost na veslařském trenažéru a rotopedech, zapojí se do lanových aktivit a mohou si zkusit nácvik resuscitace základních životních funkcí. Prezentace fakult budou probíhat v době od 10 do 20 hodin.

Velmi atraktivními pro diváky budou jistě akční ukázky příslušníků skupiny COMMANDOS a boje zblízka MUSADO MCS v podání studentů Univerzity obrany. Víkendový program obohatí věhlasný vojenský umělecký soubor ONDRAŠ s pořadem malých forem „Z kraje do kraje“. Dále umělecké soubory působící při Klubu Univerzity obrany: amatérský divadelní soubor TAK JO s pohádkou pro děti, dětský folklorní soubor JÁNOŠÍČEK s bohatou taneční choreografií a folklorní soubor LUČINA s lidovou hudbou a zpěvy.

Víkendový program akčních ukázek a uměleckých vystoupení:

22. ledna 2010

14.00   Vystoupení vojenského uměleckého soboru ONDRÁŠ

15.00   Akční ukázka skupiny COMMANDOS

16.00   Ukázky boje zblízka MUSADO MCS a vojensko-praktického lezení

17.00   Vystoupení vojenského uměleckého soboru ONDRÁŠ

18.00   Akční ukázka skupiny COMMANDOS

19.00   Ukázky boje zblízka MUSADO MCS a vojensko-praktického lezení

23. ledna 2010

13.00   Akční ukázka skupiny COMMANDOS

14.00   Ukázky boje zblízka MUSADO MCS a vojensko-praktického lezení

15.00   Vystoupení vojenského uměleckého soboru ONDRÁŠ

16.00   Akční ukázka skupiny COMMANDOS

17.00   Ukázky boje zblízka MUSADO MCS a vojensko-praktického lezení

18.00   Vystoupení vojenského uměleckého soboru ONDRÁŠ

19.00   Akční ukázka skupiny COMMANDOS

24. ledna 2010

13.00   Ukázky skupiny COMMANDOS a boje zblízka MUSADO MCS

14.00   Vystoupení divadelního souboru TAK JO

15.00   Ukázky skupiny COMMANDOS a boje zblízka MUSADO MCS

16.00   Vystoupení dětského folklorního souboru JÁNOŠÍČEK

17.00   Ukázky skupiny COMMANDOS a boje zblízka MUSADO MCS

18.00   Vystoupení folklorního souboru LUČINA

19.00   Ukázky skupiny COMMANDOS a boje zblízka MUSADO MCS

Autor: Pavel Pazdera

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Jsme na Facebooku
  • Instagram
  • Webová alba Picasa
  • Tweetujeme
  • Tweetujeme