Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Návštěva z Mosambiku

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Návštěva z Mosambiku

Počet shlédnutí: 945

​​16.3.2016 • Dne 3. března 2016 Univerzitu obrany navštívila delegace tří důstojníků vzdušných sil Mosambiku, kterou vedl brigádní generál Candido José Tirano, velitel letectva. Hlavním cílem návštěvy bylo získat informace o možnostech studia příslušníků mosambického letectva na Univerzitě obrany.

Delegaci na Univerzitě obrany přivítal prorektor pro vnitřní řízení plukovník gšt. Ing. Miloslav Bauer, Ph.D. Po vzájemném představení účastníků byla delegaci představena Univerzita obrany z pohledu poslání, zařazení do celostátního systému vysokoškolského vzdělávání a nároků, které takové postavení klade na studenty. Dále se plukovník Bauer zaměřil na bližší informace o možnostech vzdělávání příslušníků vzdušných sil v akreditovaném i neakreditovaném typu studia. Společně s ním podmínky studia zahraničních studentů na Fakultě vojenských technologií přiblížila i proděkanka fakulty pro vnější vztahy a rozvoj doc. RNDr. Šárka Mayerová, Ph.D.

Zájem mozambické strany o obnovení spolupráce v oblasti vysokoškolského studia jejich příslušníků v České republice navazuje na neoficiální návštěvu dnešního prezidenta Mosambické republiky v Brně, o níž jsme na stránkách informovali v článku z roku 2013. V důsledku implementace nových studijních programů je však pro zahraniční studenty spektrum dostupných studijních oborů v bakalářském studiu značně omezeno. Mohou však využít nabízených specializovaných krátkodobých kurzů.

Autor: Stanislav Poráň

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa