Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Návštěva ministra obrany Mozambiku – našeho absolventa

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Návštěva ministra obrany Mozambiku – našeho absolventa

Počet shlédnutí: 658

6.9.2013 • Ve čtvrtek 5. září 2013 navštívil Univerzitu obrany jeden ze zahraničních absolventů inženýrského studia na předchůdkyni UO. V rámci své neoficiální návštěvy České republiky se do míst svých vysokoškolských studií přijel podívat Filipe Jacinto Nyusi, ministr obrany Mozambiku.

Pana Nyusi přivítal prorektor pro marketing a vnější vztahy UO prof. Ing. Rudolf Urban, CSc. Společně s prorektorem pro vědeckou a expertní činnost plukovníkem prof. Ing. Martinem Mackem, CSc. seznámili mozambickou delegaci, v níž pana ministra doplnili i paní Guida Joao Mapapaia a pan Rui Jorge Francisco Mandofa, se současnou situací v oblasti vojenského vzdělávání v České republice, s možnostmi studia zahraničních studentů i tím, co je Univerzita obrany schopna nabídnout.

Ministr obrany Filipe Jacinto Nyusi jako absolvent brněnské vojenské vysoké školy před vznikem Univerzity obrany s potěšením přijal tyto informace a vyjádřil zájem o navázání spolupráce ve vzdělávání příslušníků mozambických ozbrojených sil. Zajímal se i o to, jaké další kroky je nutné ze strany Mosambické republiky podniknout, jak na úrovni vládní, tak i pracovní, aby mohli být do Brna vysláni první studenti.

Pana Nyusi velice potěšila možnost setkat se po 23 letech se svými bývalými učiteli z dob studií, docentem Stanislavem Beerem a panem Aloisem Skoupým. A jednalo se o radost oboustrannou, ze strany učitelů i doplněnou hrdostí na to, jak úspěšné studenty vychovali. Vzpomínali, jak student Nyusi odešel od zkoušky a odmítl hodnocení stupněm B. Univerzita obrany má skutečně na co ve své činnosti navazovat.

Autor: Stanislav Poráň​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa