Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Sport mezi kapkami deště

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Sport mezi kapkami deště

Počet shlédnutí: 456

​15.10.2015 • Ta shoda byla velmi nápadná a při ranním zahájení se jí nemohl vyhnout ani rektor-velitel UO brigádní generál Bohuslav Přikryl: „Vítám vás na tradičním sportovním dni. Tou tradicí se však bohužel stává déšť, který tento den věnovaný sportu stejně jako na jaře​ provází.“ I proto byl zahajovací proslov rektora-velitele v areálu kasáren Jana Babáka stručný a po krátkých organizačních pokynech se více než šest set studentů, učitelů a zaměstnanců Univerzity obrany za vytrvalého deště rozešlo na jednotlivá sportoviště.

Pouze studenti, kteří se přihlásili do soutěže Strongteam, mohli zůstat na asfaltové ploše, kde proběhl ranní nástup. Tříčlenná družstva se zde utkala v silovém závodě v přemisťování traktorové pneumatiky. Šedesátikilový gumový disk překlápěli k metě vzdálené padesát metrů a poté pneumatiku kutáleli zpět na startovní čáru. Nejlepším týmům se to podařilo v čase krátce přesahujícím jednu minutu.  

Nedaleko odtud si svou premiéru jako místo školního fotbalového turnaje odbyla dvě hřiště na nedávno otevřeném rekonstruovaném stadionu. Účastníci turnaje v malé kopané tak nemuseli přejíždět do azylu na sportoviště VUT pod Palackého vrchem. Na opačné straně areálu se s mokrými chyty potýkali lezci na trenažéru Jakub. Pokyny a povzbuzování zde tentokrát zněly nejen v češtině, ale také v angličtině a italštině, protože mezi promoklými lezci byli i účastníci právě probíhajícího týdenního kurzu Defence economics. „Nebylo to špatné, ale u nás nejsme příliš zvyklí lézt za deště,“ zhodnotila s časovým odstupem průběh soutěže Chiarra Morello z turínské Comando per la Formazione e Scuola di Applicazione dell´Esercito.​ Větší část zahraničních studentů se však vypravila na squashové kurty.

Tvrdé souboje a bojovnou atmosféru bylo možné zažít na turnaji ve florbalu, který probíhal v tělocvičně na Staňkově ulici. „Ten je fakt dobrej, na toho bacha,“ zní uznale z hloučku studentů momentálně nehrajícího týmu poté, co jejich budoucí protivník vstřelil s přehledem krásnou branku. O vítězství na turnaji v populární hře se utkalo celkem sedm týmů, rozdělených do dvou skupin.

Nepřízeň počasí se neprojevila jen nižší účastí například na trase turistického pochodu, ale také úpravou programu. Zrušen byl tenisový turnaj a cyklistika, stejně jako přetahování lanem, i bez něj ovšem mohly být vyhlášeny výsledky soutěže rot školního pluku, do níž byly zařazeny vybrané disciplíny. Nejvíce bodů získala a zvítězila 6. rota. Jeden z jejích příslušníků převzal z rukou zástupce rektora plukovníka Milana Marka pohár, stejně jako další úspěšní účastníci soutěžních disciplín sychravého sportovního dne.


Fotogalerie:  Sportovní den rektora 15. 10. 2015


Autor: Viktor Sliva, foto: Viktor Sliva a Tomáš Leuchter 

​ ​​
   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa