Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Šesté vítězství volejbalistů UO v řadě

DOCENDO DISCIMUS

 

Šesté vítězství volejbalistů UO v řadě

28.11.2012 • Smíšené volejbalové družstvo Univerzity obrany ve složení kapitán Ing. Jan Sobotka (kapitán týmu), nadporučík Ing. Josef Časar, rotmistr Bc. Antonín Růžička, rotná Eliška Hondlová, rotná Bc. Martina Neumannová, četařka Bc. Taťána Macháčová, svobodník David Tříska, svobodník Filip Kálenský a Ing. Jana Šelestáková opět triumfovalo na otevřeném přeboru Armády České republiky. Ten se uskutečnil ve dnech 21. a 22. listopadu 2012 ve sportovní hale STVS v Praze-Ruzyni. 

Jedná se o turnaj pořádaný ředitelem Úřadu provozu a služeb Ministerstva obrany ČR a lze ho považovat za nejlépe obsazený volejbalový turnaj v rámci AČR. Letošního turnaje se celkem zúčastnilo 21 družstev, která byla rozdělena do čtyř základních skupin. Družstvo A Univerzity obrany bylo jako obhájce vítězství v turnaji nasazeno do skupiny A a naše druhé družstvo bylo nalosováno do skupiny C. Vzhledem k velkému počtu přihlášených družstev, se oba dva dny hrálo až do pozdních odpoledních hodin. ​

 

I přes to, že se jednalo již o šesté vítězství v řadě, byl letošní ročník turnaje pro Univerzitu obrany něčím výjimečný. Družstvům UO se totiž podařilo obsadit hned dvě první příčky, čímž ukázaly, jakým množstvím kvalitních hráčů a hráček UO disponuje. Tým B hrál ve složení desátník Jan Vomela (kapitán týmu), desátník Martin Jelínek, četař Jan Perůtka, svobodník David Sládek, svobodník Jan Kabát, svobodnice Andrea Vaňková, svobodnice Pavlína Kolářová, Petra Plchová, Jarek Bláha, Michal Kubinec a svobodnice Pavlína Kolářová. 

V základních skupinách hrál každý s každým na dva vítězné sety, přičemž první mužstvo z každé skupiny postoupilo dále do finálové čtyřky. Mužstva na 2. místech hrála o zbylá umístění. Družstvo A postoupilo do dalších bojů bez velkých obtíží. Pro družstvo B byla cesta za vítězstvím v základní skupině mírně obtížnější ale o to více zasloužená. Ve finálové skupině se kromě obou týmů UO objevil také tým Vojenské policie a družstvo vojenského útvaru Bechyně. Všechny zápasy této čtveřice byly velmi vyrovnané, což také svědčí o velmi dobré úrovni turnaje. V bratrském souboji obou univerzitních týmů podalo družstvo B vynikající výkon a svou bojovností A-čko velmi potrápilo, když ve vzájemném zápase prohrálo až v tie-breaku jen o několik málo bodů. Třetí příčku obsadil tým Vojenské policie. 

Po vítězstvích v předcházejících pěti ročnících turnaje bylo samozřejmě hlavním cílem postavit družstvo A tak, aby dokázalo opět uspět. Nicméně vzhledem k současnému množství kvalitních hráčů šlo také o to, aby družstvo B mělo podobné šance na úspěch. Mezi jeho členy je několik současných nebo bývalých ligových hráčů a hráček. Navíc obě družstva v těchto složeních pravidelně trénují. K úspěchu obou družstev a ovládnutí celého turnaje dopomohl i týmový duch charakteristický svou uvolněností a pohodovou atmosférou. 

Na závěr bych ještě rád touto cestou poděkoval trenérům PaedDr. Zdenko Kvakovi a podplukovníkovi Mgr. Pavlu Smutnému za přípravu týmů a řidiči autobusu desátníku Petru Matějovi za bezpečnou a bezproblémovou přepravu osob na turnaj a zpět.​​

 

Autor: Josef Časar

 
​​Archív zpráv

2012

Leden

Únor

Březen

Duben

Květen

Červen

Červenec

Srpen

Září

Říjen

Listopad

Prosinec

 

2011

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2010

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2009

Zprávy 2009​​​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Jsme na Facebooku
  • Instagram
  • Webová alba Picasa
  • Tweetujeme
  • Tweetujeme