Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Expozice Univerzity obrany láká návštěvníky veletrhu

DOCENDO DISCIMUS

 

Expozice Univerzity obrany láká návštěvníky veletrhu

2.11.2012 • V těchto dnech probíhá na brněnském výstavišti veletrh pomaturitního a celoživotního vzdělávání Gaudeamus 2012, kde se prezentuje i Univerzita obrany. Vždy od brzkého rána jsou přítomni studenti a odborní poradci ve stánku č. 39 v pavilonu F, aby přicházejícím návštěvníkům a zájemcům o Univerzitu obrany poradili ve všem, o co projeví zájem.

Druhý a třetí den se nijak nelišil od prvního. Uchazečů a návštěvníků minutu od minuty přibývalo, a tak měli všichni stále plno práce. Středoškoláky mohlo ve středu zaujmout hned několik činností, které Univerzita obrany prezentovala. Jednalo se o doprovodný stánek a program například s ukázkou ručních zbraní, kde si návštěvníci prohlédli novou útočnou pušku CZ 805 BREN A2, granátomet CZ 805 G1 nebo pistoli CZ 75 Phantom, vystoupení skupiny COMMANDOS a ukázky boje zblízka MUSADO.

Studenti UO poskytují informace o studiu středoškolákům Studenti UO poskytují informace o studiu středoškolákům Ukázka boje zblízka MUSADO

Dále se mohli zúčastnit dvacetiminutové prezentace Univerzity obrany a její studijní nabídky v přednáškovém sále A. Spolu s kapitánem Romanem Hanzlíkem z oddělení vnějších vztahů jsme přítomným představili naši školu, nabízené obory na všech fakultách, podmínky přijímacího řízení, způsob, jak se stát studentem UO a také pozvánku na dny otevřených dveří. Do naší prezentace jsme rovněž zahrnuli možnosti sportovního a kulturního vyžití, výhody vojenského studia, ale i povinnosti s tím spojené.

Přednáška prezentující univerzitu a její studijní nabídku Účastníci prezentace Univerzity obrany Přednáška prezentující univerzitu a její studijní nabídku

Prezentace zaujala řadu studentů, kteří nás pak navštívili ve stánku č. 39 a dotazovali se na podrobnosti o studiu a životu na škole. U Fakulty vojenských technologií měli studenti největší zájem o obory Ženijní technologie, Letecké a elektrotechnické systémy, Zbraně a munice. Studenti ze severočeského gymnázia by rádi studovali obor Bojová a speciální vozidla: „Nejvíce nás zajímají přijímací zkoušky. Mysleli jsme si, že si můžeme vybrat mezi angličtinou a němčinou, ale je tu možnost pouze z angličtiny. Taky nás zajímá, jaké předměty se na tomto oboru vyučují,“ svěřili se studenti, kteří váhali i mezi oborem Letecká a raketová technika.

Olympijský vítěz David Kostelecký na autogramiádě

Názory na naši výstavu a prezentaci byly velmi pozitivní, obzvláště názor jednoho učitele, který doprovázel několik studentů, a zmínil se, že tak pěknou praktickou ukázku (skupiny COMMANDOS a boje zblízka MUSADO) a výklad k jednotlivým oborům ještě neviděl. Jsme rádi, že nás navštívilo tolik uchazečů a čekáme, že jich do pátku bude ještě víc.

Do expozice Univerzity obrany zavítali ve čtvrtek v dopoledních hodinách také čeští olympionici, členové Armádního sportovního centra DUKLA. Olympijský vítěz z roku 2008 ve střelbě na trap David Kostelecký a účastník letošní olympiády v Londýně dráhový cyklista Pavel Kelemen. V průběhu hodinové autogramiády poskytli návštěvníkům veletrhu podpisy svých fotek, předvedli svoji střeleckou zbraň a kolo, ochotně odpovídali na desítky nejrůznějších dotazů.

Autor: Jiřina Polcrová, foto: Pavel Pazdera​

​​Archív zpráv

2012

Leden

Únor

Březen

Duben

Květen

Červen

Červenec

Srpen

Září

Říjen

Listopad

Prosinec

 

2011

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2010

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2009

Zprávy 2009​​​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Jsme na Facebooku
  • Instagram
  • Webová alba Picasa
  • Tweetujeme
  • Tweetujeme