Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Univerzita obrany na výstavě Future Soldier 2012

DOCENDO DISCIMUS

 

Univerzita obrany na výstavě Future Soldier 2012

9.10.2012 • Od středy 17. do pátku 19. října 2012 se na pražském výstavišti PVA Letňany uskuteční mezinárodní výstava s názvem Future Soldier 2012, která bude zaměřená na pokročilé technologie v oblasti obrany a bezpečnosti. Hlavním partnerem akce je Ministerstvo obrany České republiky a zahájena bude ministrem Alexandrem Vondrou. Výstavy se zúčastní také Univerzita obrany. 

Letošní ročník Future Soldier se uskuteční 10 let od Summitu NATO konaném v Praze, přičemž hlavní filozofií je prezentace technologií a opatření v souladu s konceptem „Smart Defence“. Na výstavě se opět představí více než stovka komerčních vystavovatelů z více než 20 zemí. Největší expozici nabídne návštěvníkům Ministerstvo obrany ČR, které na ploše 475 m² představí prezentaci Armády ČR, Vojenské policie, Univerzity obrany či Hradní stráže a bude se současně podílet na organizačním zajištění výstavy.

Expozice Ministerstva obrany ČR je zaměřena na prezentaci nových technologií při nasazení jednotek Armády České republiky v zahraničních operacích, na vybavení Vojenské policie a jednotek speciálních sil, výbavu vojáka současné i příští generace.

Univerzita obrany v rámci resortní expozice přichází na výstavu Future Soldier 2012 s projekty, které mohou zvýšit technologickou úroveň českých ozbrojených sil. Jedná se o 3D vizualizační systém pro velitele a štáb brigády (vyvíjený na Katedře komunikačních a informačních systémů FVT) a Informační a robotizovanou podporu bojové činnosti malých jednotek (vyvíjenou na Katedře vojenského managementu a taktiky FEM).

V prvním případě vizualizační systém rozšiřuje možnosti stávající prezentace informací Operačně taktického systému velení a řízení pozemních sil AČR o jejich zobrazení ve třech rozměrech. Tyto informace jsou po jejich zpracování vizualizovány na 3D modelu terénu. V druhém případě výzkum a vývoj robotických prostředků pro podporu bojové činnosti je realizován v souvislosti s posledními trendy a požadavky digitalizace a robotizace bojiště se zaměřením na pokročilou automatizaci operačně taktických procesů a podporu jednotek na bojišti.

Součástí doprovodného programu výstavy Future Soldier je i mezinárodní konference pod názvem „Future of Cyber“, věnovaná aktuální problematice z oblasti kybernetické ochrany a boji proti hrozbám spojeným s takzvaným „kyber terorismem“.

Více na: www.natoexhibition.org

 

Autor: Oddělení vnějších vztahů UO​ 

​​Archív zpráv

2012

Leden

Únor

Březen

Duben

Květen

Červen

Červenec

Srpen

Září

Říjen

Listopad

Prosinec

 

2011

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2010

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2009

Zprávy 2009​​​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Jsme na Facebooku
  • Instagram
  • Webová alba Picasa
  • Tweetujeme
  • Tweetujeme