Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Vítězové Vranovského léta 2012 jsou z Univerzity obrany

DOCENDO DISCIMUS

 

Vítězové Vranovského léta 2012 jsou z Univerzity obrany

Smíšené volejbalové družstvo Univerzity obrany ve složení rotná Bc. Gabriela Andrýsková (kapitánka týmu), kapitán Ing. Jan Sobotka, poručík Ing. Josef Časar, poručík Bc. Petr Kos, rotný Bc. Miroslav Bednář, Mgr. Martina Eliášová a svobodník David Tříska se zúčastnilo Volejbalového turnaje smíšených družstev v rámci Vranovského léta 2012. Ten se konal ve dnech 14. a 15. července 2012 v blízkosti Vranovské přehrady. Jak už je na těchto turnajích zvykem, univerzitní tým si zvolil „krycí“ název týmu - Rumídci, který vyjadřoval sympatie hráčů k oblíbenému dětskému seriálu Gumídci.

Turnaje se letos zúčastnilo celkem 64 týmů z různých koutů republiky. Zápasy v základních skupinách se odehrály na 11 kurtech. Univerzitní tým v základní čtyřčlenné skupině vyhrál všechna utkání 2:0 a zajistil si tak první postupové místo ze dvou. Vzhledem k počtu přihlášených družstev se základní skupiny dohrávaly kolem 18 hodiny a tak další zápasy na hráče čekaly až v neděli. Také kulturní večer na Vranovské pláži bývá vždy velice dlouhý a náročný, ale ani zde se Rumídci neztratili.
V neděli bylo zbylých 32 týmů rozděleno do 8 skupin, ze kterých postupovaly první dva týmy. Tým z Univerzity obrany si opět bez velkých problémů zajistil postup z prvního místa mezi 16 nejlepších týmů a tak hráče ani nemusel mrzet jeden prohraný set s týmem Hergot. V osmifinále si Rumídci poradili 2:0 s domácím týmem Aero osolená voda. Opravdu velkou zkouškou potom bylo čtvrtfinále s favorizovaným týmem brněnských extraligových juniorů, které univerzitní tým udolal až v tie-breaku. Do semifinále proti STS Chvojkovice - Brod Rumídci nastoupili trochu nekoncentrovaně a prohráli první set. Po důsledné domluvě od kapitánky Andrýskové se tým vrátil ke své hře a další set i tie-break vyhrál. Ve finále na tým z univerzity čekal favorizovaný tým Otroci královny Alžběty, jehož kostru tvořili hráči druholigových Šlapanic. Otroci možná soupeře trochu podcenili a na s nadšením hrající Rumídky nestačili. Tým z Univerzity obrany vyhrál finálový zápas 2:0 a ovládl tak celý turnaj.

Ocenění Gábiny Andrýskové, jako nejlepší hráčky turnaje, pak už jen korunovalo tento velký úspěch. Nejlepší týmy byly odměněny hodnotnými cenami a velkým potleskem přihlížejících diváků, kteří v průběhu turnaje vytvořili nezapomenutelnou kulisu. Hráči z UO během turnaje (odehráli celkem 10 zápasů) předvedli velké odhodlání a sílu, která je jistě zdobí nejen na hřišti, ale i v jejich profesním životě. A právě tím pak přispěli k velice povedené prezentaci Univerzity obrany na veřejnosti.

 

Autor: Jan Sobotka, foto: vranovskeleto.cz

Archív zpráv

2012

Leden

Únor

Březen

Duben

Květen

Červen

Červenec

Srpen

Září

Říjen

Listopad

Prosinec

 

2011

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2010

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2009

Zprávy 2009​​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Jsme na Facebooku
  • Instagram
  • Webová alba Picasa
  • Tweetujeme
  • Tweetujeme