Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Návštěva z Království Saudské Arábie

DOCENDO DISCIMUS

 

Návštěva z Království Saudské Arábie

V úterý 12. června 2012 zavítala na Univerzitu obrany neobvyklá návštěva složená především z nejlepších absolventů Kurzu generálního štábu ozbrojených sil Saudské Arábie. Šestnáctičlennou delegaci, již do České republiky pozval ministr obrany ČR, vedl brigádní generál Mesfer Swalem Al Ghanem. V rámci svého týdenního pobytu navštívila Ministerstvo obrany ČR, Generální štáb AČR, některé vojenské základny a Velitelství výcviku – Vojenskou akademii ve Vyškově.

Na Univerzitě obrany hosty přivítal jménem jejího vedení prorektor pro vědeckou činnost plukovník prof. Ing. Martin Macko, CSc. Připravená prezentace návštěvníky seznámila s celkovou geografickou situací ČR a jižní Moravy, historií a významnými pamětihodnostmi regionu a města Brna. Po zhlédnutí videa o Univerzitě obrany pokračoval vedoucí studijního oddělení Univerzity obrany podplukovník RNDr. Antonín Müller, CSc., seznámením se systémem vojenského vzdělávání v České republice, strukturou, posláním a hlavními úkoly Univerzity obrany.

Vzhledem k charakteru návštěvy byla na závěr věnována větší pozornost celoživotnímu vzdělávání, prezentovanému zástupcem vedoucího Katedry celoživotního vzdělávání Fakulty ekonomiky a managementu UO podplukovníkem gšt. Ing. Ivo Piknerem, Ph.D. Otázky položené zástupcům UO v diskuzi byly směrovány právě do vojenské oblasti. Hosty například zajímalo, zda kurzy celoživotního vzdělávání připravují absolventy na společné operace více složek ozbrojených sil.

Program návštěvy pokračoval dále v Centru simulačních a trenažérových technologií, jež je situováno v Brně, avšak organizačně je součástí Velitelství výcviku – Vojenské akademie ve Vyškově. Ve večerních hodinách zbyl i čas na kulturní část návštěvy a procházku centrem Brna v doprovodu pracovníka Univerzity obrany.


Autor: Stanislav Poráň​​ 

Archív zpráv

2012

Leden

Únor

Březen

Duben

Květen

Červen

Červenec

Srpen

Září

Říjen

Listopad

Prosinec

 

2011

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2010

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2009

Zprávy 2009​​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Jsme na Facebooku
  • Instagram
  • Webová alba Picasa
  • Tweetujeme
  • Tweetujeme