Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Návštěva ze Senegalu na Univerzitě obrany

DOCENDO DISCIMUS

 

Návštěva ze Senegalu na Univerzitě obrany

Ve čtvrtek 16. února 2012 zavítala na Univerzitu obrany na mimořádnou návštěvu armádní delegace ze Senegalu v čele s náčelníkem štábu Vzdušných sil  Senegalu plukovníkem Alainem J.C. Perierem. V historii Univerzity je to vůbec první návštěva z této exotické země afrického kontinentu. Dalšími členy zahraniční delegace byli ředitel sekce materiálu GŠ plukovník Barhélémy Diouf, náčelník sekce spolupráce GŠ Nabacar Sedikh Diouf a vojenský a letecký přidělenec Senegalu pro ČR se sídlem v Berlíně plukovník Mamadou Ba. Vzácnou návštěvu doprovázel náčelník Generálního štábu AČR armádní generál Vlastimil Picek a zástupce velitele Společných sil – velitel vzdušných sil AČR brigádní generál Jiří Verner.

Po přivítání hostů rektorem Univerzity obrany profesorem Rudolfem Urbanem následovala krátká prezentace Univerzity obrany, Fakulty vojenských technologií, Katedry letectva a Katedry leteckých elektrotechnických systémů.

Hosté ze Senegalu se zajímali o možnosti vzdělávání senegalských důstojníků v oblastech leteckých specializací, zejm. přípravy pilotů v akreditovaném studiu a v rámci krátkodobých specializačních kurzů. V této oblasti se diskutovaly i technické a finanční podmínky možného studia. Debata proběhla rovněž o možnostech výuky učitelů Univerzity obrany na vojenských školách v Senegalu. Hosté velice oceňovali výhody, které skýtá jednotná vzdělávací struktura Univerzity obrany. Současně se netajili inspirací, kterou během návštěvy získali z oblasti vojenského vzdělávání v ČR.

V rámci své čtyřdenní návštěvy České republiky senegalští důstojníci doposud navštívili Generální štáb AČR, moderní výcvikové středisko na mezinárodním letišti v Ostravě (HTP Ostrava CZ, a.s.) a 23. základnu vrtulníkového letectva v Přerově. Z Brna pak zamířili na 22. základu letectva v Náměšti nad Oslavou, dále do Pardubic, Přelouče a Prahy. Před sobotním odletem do své země navštíví ještě státní podnik LOM a firmu Omnipol.


Autor: Vladimír Šidla, Zdeňka Dubová​​​​

Archív zpráv

2012

Leden

Únor

Březen

Duben

Květen

Červen

Červenec

Srpen

Září

Říjen

Listopad

Prosinec

 

2011

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2010

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2009

Zprávy 2009​​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Jsme na Facebooku
  • Instagram
  • Webová alba Picasa
  • Tweetujeme
  • Tweetujeme