Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Armádní Winter Survival 2012 byl zahájen

DOCENDO DISCIMUS

 

Armádní Winter Survival 2012 byl zahájen

Nástupem vojáků a zapálením ohně mistrovství bylo v pondělí 30. ledna 2012 na Ovčárně pod Pradědem v Jeseníkách zahájeno mezinárodní Mistrovství Armády České republiky v zimním přírodním víceboji Winter Survival 2012. Slavnostního zahájení se zúčastnil zástupce náčelníka Generálního štábu – náčelník štábu generálmajor Petr Pavel. Účastníky závodu, kteří se na toto armádní sportovní klání sjeli ze tří zemí, přivítalo v nejvyšších moravskoslezských horách překrásné slunečné počasí.
Ředitel závodu plukovník gšt. Josef Trojan podává hlášení generálmajorovi Petru Pavlovi ​
Nastoupená česká a zahraniční družstva
Generálmajor Petr Pavel zapaluje oheň mistrovství ​
Sněhové podmínky jsou zde ideální a teplota se pohybuje i přes den hluboko pod bodem mrazu. Podle meteorologů má ještě více mrznout, a tak závodníky čeká náročná prověrka fyzických a psychických sil.
Do čtyřdenního vytrvalostního závodu, který organizačně zabezpečuje Univerzita obrany Brno, se zaregistrovalo 14 domácích a 3 zahraniční vojenská družstva. V rámci Armády ČR budou osmi družstvy reprezentovány společné síly, vojenské školy vyslaly čtyři týmy, jedním družstvem budou zastoupeny síly podpory a Vojenská policie. Ze zahraničí přijeli vojáci z Belgie a Polska, přičemž v případě polské armády se jedná o dvě družstva. Závodu se účastní jedna žena, a to příslušnice 13. dělostřelecké brigády.
Generálmajor Petr Pavel hovoří k závodníkům Družstva na startu přesunu do prostoru přežití Příprava na noční přežití v lese
S veškerou vojenskou parádou byl přesně ve čtyři hodiny odpoledne zahájen otvírací ceremoniál 18. ročníku armádního Winter Survivalu. Slavnostní nástup závodníků a pořadatelů mistrovství se uskutečnil na parkovišti vedle vojenské zotavovny Ovčárna pod Pradědem.
Ke shromážděným účastníkům závodu Winter Survival 2012 promluvil zástupce náčelníka Generálního štábu – náčelník štábu generálmajor Petr Pavel, který toto zimní přežití označil za jednu z nejnáročnějších, vojensky zaměřenou sportovní soutěž u nás. „Čeká vás velmi obtížný závod doprovázený mrazivým počasím. I když zvítězit může jen jeden tým, všechna družstva, která dojdou do cíle, se mohou právem cítit vítězi,“ uvedl na adresu vojáků generál Pavel a všem popřál hodně sportovního štěstí.
Příprava na noční přežití v lese Příprava na noční přežití v lese Příprava na noční přežití v lese
Večer absolvovali závodníci desetikilometrový přesun horským terénem do prostoru prvního přežití. V hustém lese u Videlského sedla si vytvořili sněhové záhraby a přístřešky, ve kterých přečkali noc. Dnes čeká vojáky první část dvoudenní vytrvalostní etapy spojená s plněním fyzicky a psychicky náročných disciplín na skalách a v zasněženém terénu.  
 
 
 
Autor: Pavel Pazdera, mluvčí WS 2012, foto: Jiří Pařízek
 
​​
Archív zpráv

2012

Leden

Únor

Březen

Duben

Květen

Červen

Červenec

Srpen

Září

Říjen

Listopad

Prosinec

 

2011

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2010

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2009

Zprávy 2009​​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Jsme na Facebooku
  • Instagram
  • Webová alba Picasa
  • Tweetujeme
  • Tweetujeme