Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Tradiční Den otevřených dveří na Univerzitě obrany

DOCENDO DISCIMUS

 

Tradiční Den otevřených dveří na Univerzitě obrany

V první prosincový den byla kasárna na Šumavské v Brně otevřena všem budoucím uchazečům o studium na Univerzitě obrany. Tradiční den otevřených dveří i tentokrát přilákal stovky zájemců z řad středoškoláků ze všech koutů republiky. Ti sem přijeli pro podrobnější informace o studiu na Fakultě ekonomiky a managementu a Fakultě vojenských technologií.

Představitelé obou zmíněných fakult, vedoucí kateder profilových odborností, personalisté a zástupci odborných center jim zde poskytli základní informace o otevíraných studijních programech a oborech, přijímacím řízení, průběhu studia, uplatnění absolventů, zabezpečení studentů vojenského i civilního studia, jazykové a tělesné přípravě apod.

Studenti, kteří mají ve svém dalším směřování studia jasno, měli možnost založit si elektronickou přihlášku ke studiu na Univerzitě obrany přímo na místě a zahájit úkony nutné k povolání do služebního poměru vojáka z povolání s profesními poradci z krajských vojenských velitelství Brno, Olomouc a Jihlava. Možnost založení si elektronické přihlášky zvažoval také Ivan Koutný z Chebu, který by chtěl na Fakultě ekonomiky a managementu studovat obor Bezpečnostní management. V tom má prý docela jasno, jen chtěl zjistit, jaké jsou jeho vyhlídky.

Lukáš Vavřinec s Adamem Veškrnou studují Střední průmyslovou školu stavební v Brně a oba hledají možnosti dalšího studia ve svém oboru. Představa, že by v budoucnosti mohli stavět mosty a ženijní konstrukce, je zaujala natolik, že přemýšlejí o studiu na Katedře ženijních technologií Fakulty vojenských technologií.

Radek z Prostějova, který nechtěl prozradit své příjmení, je překvapivě teprve studentem 3. ročníku gymnázia, avšak už nyní mapuje možnosti svého dalšího studia. „Armáda je můj koníček, proto mě láká studium na Univerzitě obrany. Nejvíce mě zaujal modul Velitele průzkumných jednotek a chci se dnes o tom dozvědět co nejvíce,“ odpověděl na otázku, co ho přivedlo na Den otevřených dveří.

Součástí nabídky studia na Univerzitě obrany byl také doprovodný program, v rámci kterého předvedli bojové ukázky studenti ze skupiny COMMANDOS a MUSADO MCS, za což sklidili hlasitý potlesk. Pochvalu mnohých účastníků si vysloužil také pravý vojenský guláš, který spolu s horkým čajem zpříjemnil atmosféru Dne otevřených dveří na Univerzitě obrany.

Autor: Zdeňka Dubová​

Archív zpráv

2012

Leden

Únor

Březen

Duben

Květen

Červen

Červenec

Srpen

Září

Říjen

Listopad

Prosinec

 

2011

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2010

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2009

Zprávy 2009​​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Jsme na Facebooku
  • Instagram
  • Webová alba Picasa
  • Tweetujeme
  • Tweetujeme