Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Univerzita obrany opět získala čtvrté místo za expozici

DOCENDO DISCIMUS

 

Univerzita obrany opět získala čtvrté místo za expozici

Evropský veletrh pomaturitního a celoživotního vzdělávání Gaudeamus 2011, který probíhal v areálu brněnského výstaviště, skončil v pátek 4. listopadu odpoledne. Zúčastnilo se ho 185 domácích i zahraničních vystavovatelů, mezi nimiž nechyběla také Univerzita obrany. V době čtyřdenního prezentačního maratónu studijních možností zavítalo cíleně do stánku Univerzity obrany kolem čtyř tisíc návštěvníků, potenciálních zájemců o studium.

Univerzita obrany se kromě samostatné expozice v pavilonu F, kde zájemci získávali informace o možnostech studia a podmínkách přijímacího řízení pro akademický rok 2012/2013, představila také v doprovodném programu Věda pro život, na němž se podílely čtyři vysoké školy. Několik desítek zájemců denně si například vyzkoušelo laserový střelecký trenažér pro střelbu z útočné pušky nebo učební trenažér pro nácvik resuscitace základních životních funkcí. Univerzita obrany dále předváděla 3D vizualizaci terénu v rámci řízení vojenských operací, termokameru nebo optické měření a zkoušení zbraní a střeliva s využitím rychlokamery.

Návštěvníky velmi zaujaly akční ukázky boje zblízka MUSADO MCS a taktického výcviku skupiny COMMANDOS, které obratně předváděli studenti Univerzity obrany. Na diváky nejvíc zabíral předstíraný únos dívky a její osvobození, ovšem obdivovali také slaňování z technického můstku u stropu pavilonu. Společné síly AČR každý den před pavilonem F vystavovaly jedno armádní kolové vozidlo: ve dnech 1. a 2. 11. 2011 to bylo bojové kolové obrněné vozidlo PANDUR II 8x8, dne 3. 11. 2011 lehké kolové obrněné vozidlo IVECO 50B5 a dne 4. 11. 2011 opancéřované nákladní vozidlo TATRA 810 s rušičem.

Pro zájemce o studium probíhaly v průběhu veletrhu také přednášky jednotlivých škol. Univerzita obrany se veřejnosti představila ve středu 2. listopadu a ve čtvrtek 3. listopadu.

I letos se Univerzita obrany přihlásila do soutěže o nejlepší expozici a z jednadvaceti přihlášených škol si vysloužila pěkné čtvrté místo. (Předminulý rok získala v této soutěži druhé místo a vloni čtvrté.) Expozice vystavovatelů hodnotili sami středoškolští studenti, přičemž zohlednili, zda informace o budoucím studiu jsou srozumitelné, výstižné a v dostatečném rozsahu.

Podle statistických výsledků letošní ročník veletrhu pomaturitního a celoživotního vzdělávání Gaudeamus navštívilo 30 359 zájemců, převážně studentů III. a IV. ročníků gymnázií, středních odborných škol, výchovných poradců a pedagogů. Tento zájem ukazuje, že jde o dobrou příležitost k získání nových studentů.

Podle provedeného průzkumu u návštěvníků veletrhu studenti měli největší zájem o studium společenských věd, jazyků, ekonomiky a managementu. Naopak nejmenší zájem byl o studium stavebních, strojírenských, elektrotechnických a zemědělských oborů. Preferovaným typem studia bylo bakalářské studium s možností pokračování v navazujícím magisterském studiu. Při rozhodování o svém budoucím studiu středoškoláci nejvíce přihlíželi k možnosti uplatnění v praxi a pravděpodobnosti získání zaměstnání. Druhým kritériem, které ovlivňovalo volbu studia, byly individuální předpoklady a schopnosti studenta. Naopak nejméně studenti přihlíželi k současnému studiu nebo absolvované škole a jeho návaznosti na zamýšlené pokračování ve studiu.


Autor: Pavel Pazdera​​

Archív zpráv

2012

Leden

Únor

Březen

Duben

Květen

Červen

Červenec

Srpen

Září

Říjen

Listopad

Prosinec

 

2011

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2010

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2009

Zprávy 2009​​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Jsme na Facebooku
  • Instagram
  • Webová alba Picasa
  • Tweetujeme
  • Tweetujeme