Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Expozice Univerzity obrany láká návštěvníky veletrhu

DOCENDO DISCIMUS

 

Expozice Univerzity obrany láká návštěvníky veletrhu

Druhý den Evropského veletrhu pomaturitního a celoživotního vzdělávání Gaudeamus, tedy 2. listopadu 2011, navštívily expozici Univerzity obrany desítky uchazečů zajímajících se o studium na naší škole. Na informačním místě Fakulty vojenských technologií byl největší zájem o obory letový provoz, zbraně a munice a komunikační a informační systémy. Dívky se zajímaly zejména o obor vojenská geografie a meteorologie.

Středoškoláci se informovali o podmínkách přijímacího řízení a studia, tělesné přípravě na univerzitě a uplatnění v oboru po ukončení studia. Osmnáctiletá slečna z východních Čech, která by v budoucnu ráda studovala na Univerzitě obrany, uvedla: „V současné době studuji elektro obor a na vaší univerzitě mě zaujal obor radiolokace i obor letecké elektrotechnické systémy. Přijímačky se mi zdají jednoduché, matematiku a angličtinu snad zvládnu, tělocvik by měl být také bez problémů.“

Ukázky boje zblízka MUSADO MCS a taktického výcviku skupiny COMMANDOS, probíhající v dopoledních hodinách, přilákaly nemálo návštěvníků: „Úžasné vystoupení. Kdybych se dostal na vaši školu, určitě bych chodil do kroužku, kde se tohle učí. Slyšel jsem, že je u vás dost sportovního vyžití. Rád bych zkusil vojenské lezení,“ uvedl jeden ze studentů gymnázia.

Do expozice Univerzity obrany v pavilonu F zavítal v dopoledních hodinách také olympijský vítěz z roku 2008 ve střelbě na trap – David Kostelecký, kterému letos přibyly na konto medailí další čtyři. V průběhu hodinové autogramiády poskytl návštěvníkům veletrhu podpisy svých fotek, předvedl svoji střeleckou zbraň a ochotně odpověděl na desítky nejrůznějších dotazů.


Autor: Jiřina Polcrová, foto: Zdeňka Dubová​

​​​​

Archív zpráv

2012

Leden

Únor

Březen

Duben

Květen

Červen

Červenec

Srpen

Září

Říjen

Listopad

Prosinec

 

2011

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2010

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2009

Zprávy 2009​​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Jsme na Facebooku
  • Instagram
  • Webová alba Picasa
  • Tweetujeme
  • Tweetujeme