Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Kurz CZECHMIL na půdě Univerzity obrany

DOCENDO DISCIMUS

 

Kurz CZECHMIL na půdě Univerzity obrany

V rámci asociace evropských leteckých akademií EUAFA (European Air Force Academies) se uskutečňuje řada výměnných pobytů studentů leteckých akademií na institucích zabývajících se vzděláváním a přípravou mladých příslušníků leteckých profesí. Univerzita obrany je členem této asociace a zapojuje se do společných vzdělávacích aktivit. V současné době je EUAFA reprezentována 19 evropskými vzdělávacími a výcvikovými institucemi (Belgie, Česko, Dánsko, Finsko, Francie, Holandsko, Irsko, Itálie, Norsko, Polsko, Portugalsko, Rakousko, Řecko, Německo, Španělsko, Švédsko, Švýcarsko, Turecko, Velká Británie).

Již počtvrté Fakulta vojenských technologií Univerzity obrany prostřednictvím Katedry letectva organizuje kurz CZECHMIL, který letos probíhá v týdnu od 19. do 23. září 2011 v Brně. Účastní se ho také dva studenti z řecké a dva studenti z francouzské letecké akademie.

Katedra letectva připravuje a garantuje kurz základních znalostí o Přímé letecké podpoře (CAS) a o práci odbornosti Předsunutý letecký návodčí (FAC). Kurz CZECHMIL má svůj pevný program, dva dny teorie probíhající na Univerzitě obrany, kde jsou účastníci seznámeni nejen se strukturou Univerzity obrany, ale především s problematikou vedení vzdušných operací se zaměřením na zkušenosti českých předsunutých leteckých návodčích. Kurz dále pokračuje návštěvou letecké základny Čáslav, kde mají účastníci kurzu možnost přímo mluvit s lidmi se zkušenostmi CAS, a návštěvou výcvikového prostoru Boletice, kde bude probíhat mezinárodní cvičení leteckých návodčích DOMESTIC CAS zaměřený na probíranou tematiku.

Zakončení kurzu obsahuje tradičně vyhodnocení a předávání certifikátu o absolvování kurzu. Popřejme společně, aby se účastníkům kurzu CZECHMIL jeho náplň líbila.


Autor: Miroslav Šebela​, člen pracovní skupiny EUAFA, foto: Zdeňka Dubová​, Štěpánka Sřipská​  ​​

Archív zpráv

2012

Leden

Únor

Březen

Duben

Květen

Červen

Červenec

Srpen

Září

Říjen

Listopad

Prosinec

 

2011

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2010

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2009

Zprávy 2009​​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Jsme na Facebooku
  • Instagram
  • Webová alba Picasa
  • Tweetujeme
  • Tweetujeme