Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Dětský sportovní den ve Střelicích

DOCENDO DISCIMUS

 

Dětský sportovní den ve Střelicích

V sobotu 10. září 2011 se v obci Střelice pod záštitou místní komise kulturní, školské a sportu konal dětský sportovní den. Prostřednictvím docenta Ing. Rudolfa Horáka, CSc., z Katedry ochrany obyvatelstva FEM byla k pomoci při zabezpečení této akce oslovena Univerzita obrany. Se svolením rektora-velitele se jí zúčastnila skupina deseti studentů (z větší části zapojených do činnosti skupiny COMMANDOS) a dva řidiči Univerzity obrany (UAZ a T-810). Z důvodu absolvování aplikačních kurzů našimi studenty u Velitelství výcviku – Vojenské akademii ve Vyškově ji nebylo snadné zabezpečit.

V prostorách dětského hřiště, sportovního stadionu u základní školy a na místním koupališti byla od rána do pozdního odpoledne rozvinuta pracoviště pro všechny kategorie dětí – předškoláky a žáky základní školy 1. stupně (jedna skupina školáků) a 2. stupně (druhá skupina). Střelba ze vzduchovky, překážkové dráhy různých obtížností, házení granáty, tenisovými míčky i šipkami, ustrojování se do vojenské výstroje, maskování a řada dalších disciplín děti musely uspokojit a zcela jistě i náležitě utahat. A nejen děti. Oba řidiči se dobrovolně a ochotně ujali jednoho z pracovišť – překonání úseku mezi dvěma stromy na napnutém lanu. Poté, co jejich rukama prošlo více než sedmdesát dětí, které museli zvednout k lanu a pojistit lezeckou karabinou a na konci lana opět sundat na zem, přiznali, že to byla docela náročná posilovna. Před zahájením soutěží dětí a po jejich ukončení předvedli studenti Univerzity obrany dětem a jejich rodičům několik taktických ukázek s použitím imitačního materiálu.

Zejména v odpoledních hodinách se na koupališti studenti věnovali dětem i nad rámec připravených aktivit. Téměř neustále bylo možno vidět hrozen dětí a mezi nimi se ztrácel některý ze studentů. Jednoznačně lze konstatovat, že cíl akce byl splněn. Střelické děti zažily hezký den. Příslušníci Univerzity obrany ve Střelicích zanechali pozitivní „otisk“, velmi kvalitně propagovali AČR a Univerzitu obrany. Bylo velmi příjemné, když před odjezdem přišla vojákům poděkovat nejen střelická radní, ale i řada rodičů. Dík dětí bylo možno vyčíst z jejich očí.


Autor: Zdeněk Flasar​, foto: archiv UO​​

Archív zpráv

2012

Leden

Únor

Březen

Duben

Květen

Červen

Červenec

Srpen

Září

Říjen

Listopad

Prosinec

 

2011

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2010

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2009

Zprávy 2009​​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Jsme na Facebooku
  • Instagram
  • Webová alba Picasa
  • Tweetujeme
  • Tweetujeme