Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Francouzští studenti tráví léto na Univerzitě obrany

DOCENDO DISCIMUS

 

Francouzští studenti tráví léto na Univerzitě obrany

Studenti francouzské vojenské školy ENSTA Bretagne poručíci Jeremy Hereus a Antoine Bertrou tráví letošní léto v Brně. Od 1. července do 6. září působí v rámci své praxe na Univerzitě obrany. Budoucí konstruktér bojových vozidel Antoine si vybral Katedru bojových a speciálních vozidel a Jeremy Katedru ženijních technologií: „Já sice nejsem ženista, ale budoucí konstruktér námořnictva zaměřený na management. Zaujala mě možnost pracovat tady s počítačovým programem NAVIS WORKS, při němž lze skloubit navrhování, konstruování a management dohromady, a simulovat tak například postup rušení základny,“ říká stážista.

Oba francouzští studenti chtěli zkusit studium v jiné zemi, poznat nový styl práce a nové lidi. I získání zkušeností ve spolupráci s dalšími partnery Aliance, jak oba svorně říkají, není k zahození, protože se s nimi v budoucnu možná budou setkávat a je dobré být na to připraven. Z dosavadních zkušeností na naší škole je zaujala specifická práce a hlavně to, že mohou pracovat na konkrétních úlohách. „Jsme postaveni před problém a ten musíme vyřešit,“ vysvětluje Antoine Bertrou.

V rámci svého pracovního pobytu u nás, navštívili také Slavkov a oba byli nadšeni. „Obdivujeme, že vaši lidé jsou tak hrdí na svou kulturu“, myslí si stážisté. A aby naší kultuře lépe porozuměli, navštěvují také soukromé hodiny češtiny. „Rád hraji tenis, kolik to stojí a chceš pivo“, shodli se na nejfrekventovanějších větách, které se snad i nejlépe naučili. Příští povídání s nimi už bude tedy možná probíhat v češtině.


Autor: Zdeňka Dubová, foto: Zdeňka Dubová a archív ENSTA Bretagne​

​​
Archív zpráv

2012

Leden

Únor

Březen

Duben

Květen

Červen

Červenec

Srpen

Září

Říjen

Listopad

Prosinec

 

2011

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2010

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2009

Zprávy 2009​​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Jsme na Facebooku
  • Instagram
  • Webová alba Picasa
  • Tweetujeme
  • Tweetujeme