Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Zástupci Evropské obranné agentury na Univerzitě obrany

DOCENDO DISCIMUS

 

Zástupci Evropské obranné agentury na Univerzitě obrany

V úterý 2. srpna 2011 v rámci evropské studie o schopnostech zabezpečit základní výcvik pro piloty vrtulníků navštívili Univerzitu obrany zástupci Evropské obranné agentury (EDA-European Defense Agency) generálmajor v záloze Patrick Tanguy a pan Patrick Laparra za doprovodu příslušníka odboru Vzdušných sil Velitelství společných sil AČR podplukovníka Karla Valvody a zástupkyně Sekce obranné politiky a strategie MO paní Veroniky Boštíkové. Cílem návštěvy bylo získání informací o systému přípravy pilotů vrtulníků AČR.

Zástupci Katedry letectva plukovník gšt. Miloslav Bauer a podplukovník Jiří Kacer byli děkanem Fakulty vojenských technologií plukovníkem Zdeňkem Vintrem a prorektorem pro vnější vztahy UO plukovníkem Jaroslavem Průchou pověřeni organizací a vedením zaměstnání. Kromě systému teoretické přípravy a prezentace současného stavu a blízké budoucnosti vzdělávání pilotů vrtulníků na UO byla diskutována celková koncepce přípravy létajícího personálu, v němž UO hraje nezastupitelnou roli a to především v oblasti teoretického vzdělávání. Dále byly prezentovány možnosti Helicopter Training Point Ostrava, které slouží jako tréninkové simulační centrum pro podporu praktického výcviku létání.

Zástupci EDA ocenili otevřený přístup resortu obrany a Univerzity obrany k řešení výše uvedené problematiky. Česká republika byla jejich třetí zastávkou na cestě po evropských zemích, které zabezpečují přípravu vojenského létajícího personálu jak na národní, tak na mezinárodní úrovni. Kromě Univerzity obrany navštíví delegace EDA také Centrum leteckého výcviku Pardubice, jež zabezpečuje praktický výcvik pilotů.

Autor: Jiří Kacer, foto: Pavel Pazdera​

Archív zpráv

2012

Leden

Únor

Březen

Duben

Květen

Červen

Červenec

Srpen

Září

Říjen

Listopad

Prosinec

 

2011

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2010

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2009

Zprávy 2009​​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Jsme na Facebooku
  • Instagram
  • Webová alba Picasa
  • Tweetujeme
  • Tweetujeme