Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Univerzita obrany místem mezinárodního setkání

DOCENDO DISCIMUS

 

Univerzita obrany místem mezinárodního setkání

Mnohonárodní centrum pro koordinaci logistiky v Praze si stanovilo za hlavní cíl zabezpečit předávání informací v oblastech vzdělávání, výcviku a koordinace mezinárodní spolupráce logistiky států NATO a Partnerství pro mír před nasazením jejich sil do zahraničních operací. Snahou účastnických států je dosažení koordinace logistické podpory a efektivní využití alokovaných finančních zdrojů při zachování logistické podpory na požadované úrovni.

Univerzita obrany se ve středu 13. července 2011 stala místem mezinárodního setkání, na němž došlo k podpisu Memoranda o porozumění mezi Ministerstvem obrany České republiky a Ministerstvem obrany Maďarska, jehož účelem je stanovit základní principy zařazení příslušníka Ozbrojených sil Maďarska do Mnohonárodního centra pro koordinaci logistiky (MLCC). Za maďarskou stranu dokument podepsal plukovník Ferenc Jakab.

Slavnostního aktu se ze strany organizátora akce zúčastnil ředitel Sekce logistiky Ministerstva obrany ČR brigádní generál Ing. Vladimír Halenka, za mezinárodní štáb NATO plukovník gšt. Ing. Miroslav Pelikán a ředitel Mnohonárodního centra pro koordinaci logistiky (MLCC) plukovník Mgr. Roman Dufek.

Vzhledem k významnosti aktu byli přítomni rovněž představitelé členských států MLCC generálmajor Slavko Puljič (Bosna a Hercegovina), plukovník Štefan Farský a podplukovník Štefan Wožniak (Slovensko), plukovník John Bessell a korvetní kapitán Andrew Lewis (Velká Británie).

Slavnostní akt moderoval vedoucí Katedry logistiky plukovník gšt. Ing. Zbyšek Korecki, Ph.D., který po úvodním vystoupení prorektora pro vnější vztahy UO plukovníka Ing. Jaroslava Průchy představil Univerzitu obrany, Fakultu ekonomiky a managementu a Katedru logistiky. Možnosti mezinárodní spolupráce v oblasti akreditované výuky objasnil proděkan pro vnější vztahy a rozvoj FEM podplukovník Ing. Pavel Foltin, Ph.D.

 

Autor: Zbyšek Korecki, foto: Stanislav Poráň​

Archív zpráv

2012

Leden

Únor

Březen

Duben

Květen

Červen

Červenec

Srpen

Září

Říjen

Listopad

Prosinec

 

2011

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2010

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2009

Zprávy 2009​​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Jsme na Facebooku
  • Instagram
  • Webová alba Picasa
  • Tweetujeme
  • Tweetujeme