Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Účastníci kurzu navštívili Základnu opravovaného materiálu Štěpánov

DOCENDO DISCIMUS

 

Účastníci kurzu navštívili Základnu opravovaného materiálu Štěpánov

Direktiva úplného plánovacího procesu patří v současném období určitě k náročným úkolům, zejména pokud jste postaveni před skutečnosti komunikace v anglickém jazyce, naprosto odlišných znalostí plánovací problematiky a vysokého t​empa výuky. Druhý den kurzu Podpory hostitelským státem a logistického průzkumu jsme po dohodě s velitelem Sil podpory AČR brigádním generálem Ing. Jaroslavem Kociánem strávili u Základny opravovaného materiálu Štěpánov.

Vystoupení náčelníka štábu základny podplukovníka Ing. Jána Keveše v úterý 31. května 2011 bylo excelentní a uvedlo participující důstojníky do situace plněných úkolů v procesu podpory hostitelským státem.

 

Nicméně následující ukázka kontejnerového terminálu a podpůrné techniky účastníky kurzu zaujala natolik, že jsme museli upravit časový harmonogram a vytvořit prostor pro otázky a odpovědi. Nutno podotknout, že profesionalita příslušníků základny a jejich erudované znalosti přispěly k naplnění úkolů kurzu – seznámit příslušníky participujících v kurzu s pokroky, které byly dosaženy v rámci rozvoje schopností resortu obrany ČR, včetně chybných rozhodnutí, kterých je vhodné se vyvarovat.  

Diskutována byla rovněž otázka střežení objektů AČR, která se úzce prolíná s úkoly obrany a ochrany v polních podmínkách. Plánované předměty v programu kurzu byly prezentovány v odpoledních hodinách a ukončeny vydáním úkolu ke zpracování Konceptu požadavku vysílající strany. Takže lze předpokládat, že příslušníci kurzu strávili podstatnou část odpoledne a večera při zpracování požadovaných materiálů. 

Následující aktivity realizované dne 1. června 2011 jsou spojeny s úkolem průzkumu VVP Březina a následně zpracováním úplné plánovací dokumentace. Takže mohu říci, že v průběhu dvou pracovních dní byly vysvětleny základní principy a přístupy k plánovacím dokumentům a následně budeme pokračovat ve zpracování dokumentace.

 

Autor: Zbyšek Korecki

Archív zpráv

2012

Leden

Únor

Březen

Duben

Květen

Červen

Červenec

Srpen

Září

Říjen

Listopad

Prosinec

 

2011

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2010

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2009

Zprávy 2009​​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Jsme na Facebooku
  • Instagram
  • Webová alba Picasa
  • Tweetujeme
  • Tweetujeme