Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Kurz Podpora hostitelským státem a logistického průzkumu

DOCENDO DISCIMUS

 

Kurz Podpora hostitelským státem a logistického průzkumu

V rámci spolupráce Sekce logistiky Ministerstva obrany, Mnohonárodního centra pro koordinaci logistiky, Katedry logistiky Fakulty ekonomiky a managementu Univerzity obrany a za podpory kanceláře NATO v Bělehradě a Velitelství společných sil USA - Společného střediska pro řízení boje byl zahájen plánovaný kurz Podpora hostitelským státem a logistického průzkumu. Kurzu na UO se účastní důstojníci ozbrojených sil Srbska, Makedonie, Bosny a Hercegoviny, Černé hory, Gruzie a Velitelství společných sil USA.

Hlavní náplní prvního dne byla teoretická příprava, zvládnutí aliančních dokumentů a scénáře cvičení, včetně direktivy úplného plánovacího procesu.

První den jasně ukázal potřebu ujednotit názory na pojmosloví, znalosti právních předpisů řešící podporu hostitelským státem, stejně tak jako znalosti odborné terminologie v anglickém jazyce. Lze hodnotit, že první den byl úspěšný a přestože většina účastníků kurzu byla přesycena informacemi, byly zadané úkoly splněny.  

Účastníci kurzu se následně seznámí se Základnou opravovaného materiálu Štěpánov, která plní podstatnou měrou úkoly podpory hostitelským státem. Dále se seznámí s distribučním centrem Pardubice a vojenským výcvikovým prostorem Březina. Všechny získané informace budou využity pro přípravu podkladů do rozhodovacího procesu velitele se zaměřením na zhodnocení možných efektů působení. 

Vzhledem k situaci, že ozbrojené síly účastníků rovněž procházejí transformací, lze předpokládat, že seznámení se strukturou AČR bude rovněž příspěvkem k chápání aliančního přístupu k realizaci logistické podpory.

Přednášející jsou především příslušníci Katedry logistiky FEM, výjimku tvoří studentka Šárka Hessová.

 

Autor: Zbyšek Korecki, foto: Zdeňka Dubová

 

Archív zpráv

2012

Leden

Únor

Březen

Duben

Květen

Červen

Červenec

Srpen

Září

Říjen

Listopad

Prosinec

 

2011

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2010

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2009

Zprávy 2009​​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Jsme na Facebooku
  • Instagram
  • Webová alba Picasa
  • Tweetujeme
  • Tweetujeme