Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Reprezentační ples Univerzity obrany v pohodovém rytmu

DOCENDO DISCIMUS

 

Reprezentační ples Univerzity obrany v pohodovém rytmu

K brněnské plesové sezóně neodmyslitelně patří i reprezentační ples Univerzity obrany. Ten letošní se uskutečnil v pátek 18. února v OREA hotelu Voroněž. Zábavný program v hlavním sále hotelu se tentokrát nesl ve stylu country. Tento nevšední taneční zážitek, o který se postarala brněnská country skupina Honky Tonk, laiky pohladil a znalce potěšil.  

Po nádherné písni „Přátelství“ od Petra Rezka, kterou přednesl francouzský šansoniér Joel Bros, univerzitní ples zahájil rektor-velitel UO brigádní generál v záloze Rudolf Urban, který přivítal domácí a přespolní účastníky plesu a všem popřál příjemnou zábavu. Jeden ze  slavnostních pochodů v podání komorního souboru Akademické žestě Brno patřil hostu nejvzácnějšímu, a to ministrovi obrany Alexandru Vondrovi. Ministr Vondra rovněž přítomným popřál hezkou zábavu a Univerzitě obrany hodně pedagogických a vědeckých úspěchů. „Jsem přesvědčen, že Univerzita obrany bude mít i nadále své pevné místo v systému vzdělávání vojenských profesionálů,“ uvedl Alexandr Vondra. 

Moderátorka České televize Brno Petra Polzerová, která hosty excelentně provázela celým večerem, poté pozvala na taneční parket členy taneční country skupiny Honky Tonk k prvnímu vystoupení. Úvodní valčík následně patřil zejména pozvaným hostům, mezi kterými byli například místopředseda výboru pro zdravotnictví a sociální politiku Senátu Parlamentu ČR Miloš Janeček, náměstek ministra obrany pro personalistiku Michael Hrbata, zástupce náčelníka Generálního štábu – náčelník štábu generálmajor Josef Bečvář, zástupce náčelníka Generálního štábu – inspektor AČR generálmajor Čestmír Tesařík, ředitel Sekce personální – personální ředitel MO Vladimír Karaffa nebo ředitel odboru vzdělávání Sekce personální MO Milan Máčel.

Ples zaujal svojí naprostou pohodovostí, oku i sluchu lahodícím doprovodným programem. K tanci v hlavním sále hrála prostějovská hudební skupina Romantica s kapelníkem Romanem Doleželem a v restauraci v prvním patře DJ Kenny. 

Oddychové pauzy vyplňoval doprovodný program, v němž se představila již zmíněná taneční country skupiny Honky Tonk a francouzský šansoniér Joel Bros, který žije několik let v Brně a je bývalým vojákem z povolání. Působivá byla také výuka country tanců a půlnoční překvapení v restauraci v prvním patře. Půlnoční slosování místenek o sponzorské prémie bylo dalším skvělým kamínkem do pestré programové mozaiky sedmého univerzitního plesu.

 

Autor: Pavel Pazdera, foto autor a Jiří Komárek

Archív zpráv

2012

Leden

Únor

Březen

Duben

Květen

Červen

Červenec

Srpen

Září

Říjen

Listopad

Prosinec

 

2011

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2010

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2009

Zprávy 2009​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Jsme na Facebooku
  • Instagram
  • Webová alba Picasa
  • Tweetujeme
  • Tweetujeme