Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Návštěva delegátů ECRAF na Univerzitě obrany

DOCENDO DISCIMUS

 

Návštěva delegátů ECRAF na Univerzitě obrany

V úterý 8. února 2011 navštívili Univerzitu obrany dva zahraniční delegáti konference ECRAF v doprovodu tří příslušníků velitelství Vojenské policie Ministerstva obrany ČR. Po přijetí prorektorem Univerzity obrany pro vnější vztahy plukovníkem Ing. Jaroslavem Průchou následovala prezentace Katedry logistiky Fakulty ekonomiky a managementu Univerzity obrany. 

Zájmem Oddvara Haagensena z Norska a Kevina de Medtse z Belgie bylo informovat se o způsobech i rozsahu výuky v oblasti logistiky dopravy. Otázky směřující jak na Ing. Radku Lopourovou, Ph.D., která prezentovala Univerzitu obrany, Fakultu ekonomiky a managementu a zvláště Katedru logistiky, tak i na Ing. Petra Němce, Ph.D., jehož doménou byl podrobný výklad modulu logistiky dopravy, se zaměřovaly na nabídku i rozsah studia na naší škole, především nabízené programy v anglickém jazyce, i na konkrétní náplň vyučovaných předmětů.

Kongresů ECRAF se jako delegáti účastní zástupci logistiky, dopravy, vojenské policie a velitelů působících dříve v zahraničních misích. Vyměňují se zde zkušenosti z oblasti dopravy v běžném výcviku a zabezpečení jednotek i působení v mírových operacích. Jedná se zejména o přípravu řidičů, ale i jejich velitelů týkajících se problémů spojených přímo i nepřímo s provozem vozidel, kontrolních mechanismů v dopravě, statistik a jejich vyhodnocování, ukázek technických zařízení pro ochranu řidiče a osádky, postupy a normativy např. pro upevňování nákladu, spolupráce s národními organizacemi BESIP apod.

Autor: Ing. Stanislav Poráň​

Archív zpráv

2012

Leden

Únor

Březen

Duben

Květen

Červen

Červenec

Srpen

Září

Říjen

Listopad

Prosinec

 

2011

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2010

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2009

Zprávy 2009​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Jsme na Facebooku
  • Instagram
  • Webová alba Picasa
  • Tweetujeme
  • Tweetujeme