Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Závěrečný ceremoniál armádního závodu Winter Survival 2011

DOCENDO DISCIMUS

 

Závěrečný ceremoniál armádního závodu Winter Survival 2011

Slavnostním vyhlášením výsledků v pátek 4. února 2011 na Ovčárně pod Pradědem skončilo mezinárodní Mistrovství Armády České republiky v zimním přírodním víceboji Winter Survival 2011. Závěrečného ceremoniálu tohoto armádního závodu, který pravidelně organizačně zabezpečuje Univerzita obrany, se zúčastnil náměstek ministra obrany pro personalistiku Michael Hrbata. Vítěznému týmu předal poháry a svoji osobní plaketu.

V dovednostech, jak přežít v zimě v horách, během čtyř dnů změřilo své síly dvacet armádních týmů z Belgie, Německa, Polska a České republiky. Vojáci v rámci mnohakilometrových přesunů zdolávali přírodní a umělé překážky, přepravovali „raněného“ člena týmu, absolvovali dráhu bojovníka, biatlonový závod na sněžnicích, přečkali dvě noci v lese a plnili praktické úkoly spojené se zkouškou psychické odolnosti.

Sedmnáctý ročník armádního Winter Survivalu vyhráli poručík Viktor Novotný, desátník Ivo Vrba a svobodník Milan Wurst ze 73. tankového praporu v Přáslavicích. Toto družstvo, které loni skončilo na druhém místě, mělo našlápnuto hned od startu pondělního paralelního slalomu a po celé čtyři dny dosahovalo nejlepších časů v etapách závodu. Některé disciplíny ale daly tankistům zabrat, a to přeprava raněného ze skály nebo překonání improvizovaného lanového mostu.

Druhé místo obsadili rotmistr Jan Migdau, rotný Tomáš Musil a četař Matěj Picka z Vojenského oboru Fakulty tělesné výchovy a sportu UK Praha. Tak jako loni na třetí příčku dosáhli kapitán Michal Pech, praporčík Jan Bouška a nadrotmistr Miroslav Šroler ze Základny munice Týniště nad Orlicí.

„Museli jste se vypořádat s mimořádně náročnými disciplínami a v krutých horských podmínkách prokázat nejen maximální fyzickou zdatnost, ale i psychickou odolnost,“ řekl na slavnostním nástupu náměstek ministra obrany pro personalistiku Michael Hrbata závodníkům. Ten také ocenil práci Univerzity obrany při přípravě a vlastní realizaci armádního mistrovství. Zástupce náčelníka Generálního štábu – inspektor AČR generálmajor Čestmír Tesařík ve svém vystoupení označil všechny vojáky, kteří tento závod o přežití absolvovali až do konce, za vítěze.

Nejúspěšnějším týmům poháry a ceny pak předali náměstek ministra obrany pro personalistiku Michael Hrbata, ředitel sekce personální – personální ředitel MO Vladimír Karaffa, zástupce náčelníka Generálního štábu – inspektor AČR generálmajor Čestmír Tesařík, zástupce velitele Společných sil – velitel vzdušných sil AČR brigádní generál Jiří Verner a další představitelé české armády. Závěrečný ceremoniál řídil zástupce rektora Univerzity obrany a ředitel závodu WS 2011 plukovník gšt. Josef Trojan.

A jak v extrémně obtížném závodu obstála družstva Univerzity obrany? Družstvo Univerzity obrany II obsadilo 5. místo, tým Fakulty vojenského zdravotnictví UO ve složení rotmistr Adam Bajus, četař Tomáš Szó a desátník Pavel Smejkal dojel na 9. místě a družstvo Univerzity obrany I ve složení poručík Josef Časar, rotmistr Antonín Růžička a rotný Petr Pokorný skončilo na 11. příčce.

 

 Video ze slavnostního ukončení závodu Winter Survival

 

Autor: Pavel Pazdera, mluvčí WS 2011, foto: Jiří Pařízek a autor​

Archív zpráv

2012

Leden

Únor

Březen

Duben

Květen

Červen

Červenec

Srpen

Září

Říjen

Listopad

Prosinec

 

2011

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2010

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2009

Zprávy 2009​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Jsme na Facebooku
  • Instagram
  • Webová alba Picasa
  • Tweetujeme
  • Tweetujeme