Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Na Winter Survival 2011 je dobojováno

DOCENDO DISCIMUS

 

Na Winter Survival 2011 je dobojováno

Ve čtvrtek 3. února 2011 odpoledne je v Jesenických horách po všem. Čtyři dny tvrdého soupeření s nástrahami přírody, s náročnými úkoly a se sebou samým mají účastníci armádního závodu Winter Survival 2011 za sebou. Po finálovém boji v štafetách přední pozice na mistrovství obsazují české týmy.

 Závodníci z družstva Univerzity obrany si předávají štafetu  Na tříkilometrové perfektně upravené trati ležel přemrzlý sníh  Součástí byla vložená branná disciplína „hod granátem na cíl“

Mezinárodní Mistrovství AČR v zimním přírodním víceboji Winter Survival 2011, které v rámci české armády připravila Univerzita obrany v Brně, prověřilo u vojáků úroveň schopností a dovedností z oblasti speciální tělesné přípravy. Většina závodníků si během vytrvalostní etapy sáhla až na samé dno svých fyzických možností a psychické výdrže. A ještě k tom v poslední etapě závodu šlo především o rychlost.

Štafetový běh byl zahájen hromadným startem v prostoru u horského hotelu Kurzovní. Na startovní výstřel vyběhli závodníci na prvních úsecích do prostoru uložení lyží a po jejich nasazení pokračovali po vyznačené trati. Na tříkilometrové perfektně upravené trati ležel přemrzlý sníh a teploměr ukazoval dva stupňů pod nulou. Každý člen týmu v rámci štafet uběhl 12 kilometrů.

 Štafetový běh probíhal v běžeckém areálu u horského hotelu Kurzovní  Součástí byla vložená branná disciplína „hod granátem na cíl“ Součástí byla vložená branná disciplína „hod granátem na cíl“ 

Štafetový závod jednotlivců a hlídek se jel dvoukolově a jeho součástí byla vložená branná disciplína „hod granátem na cíl“. Závod vyhrálo družstvo 73. tankového praporu Přáslavice a umístění favoritů soutěže ve štafetách předznamenalo jejich následné umístění v celkovém pořadí mistrovství. Součet získaných bodů za celou soutěž a štafety tak rozhodly o pozicích na stupních vítězů.
Vítězem 17. ročníku mezinárodního Mistrovství AČR v zimním přírodním víceboji Winter Survival 2011 se stalo družstvo 73. tankového praporu Přáslavice ve složení poručík Viktor Novotný, desátník Ivo Vrba a svobodník Milan Wurst. Celkově dosáhli 1316 bodů. „Přáli jsme si vyhrát. Bylo to těžké, ale podařilo se. Z našeho vítězství se radujeme,“ zhodnotil poručík Novotný, který letos skončil na sedmnáctém místě v běhu na lyžích v Jizerské padesátce a byl druhým nejlepším Čechem. Podle desátníka Vrby byl letošní závod obtížnější v lezení a přesunech.

 Vítězné družstvo ze 73. tankového praporu v Přáslavicích  Stříbrné družstvo Vojenského oboru Fakulty tělesné výchovy a sportu UK Praha  Bronzový tým ze Základny munice Týniště nad Orlicí

Po litém boji o pozice na druhém a třetím místě stříbrné medaile vybojovali rotmistr Jan Migdau, rotný Tomáš Musil a četař Matěj Picka z Vojenského oboru Fakulty tělesné výchovy a sportu UK Praha se ziskem 1231 bodů. Bronz zaslouženě získali kapitán Michal Pech, praporčík Jan Bouška a nadrotmistr Miroslav Šroler ze Základny munice Týniště nad Orlicí, kteří nasbírali 1128 bodů.

Extrémně obtížný závod Winter Survival letos dokončilo patnáct týmů z dvaceti. Ze zahraničních účastníků dojeli do cíle jen studenti z Vojenské akademie pozemních sil ve Vroclavi.

 

 Video z čtvrtého soutěžního dne Winter Survival

 

Autor: Pavel Pazdera, mluvčí WS 2011, foto: Jiří Pařízek a autor   ​

Archív zpráv

2012

Leden

Únor

Březen

Duben

Květen

Červen

Červenec

Srpen

Září

Říjen

Listopad

Prosinec

 

2011

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2010

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2009

Zprávy 2009​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Jsme na Facebooku
  • Instagram
  • Webová alba Picasa
  • Tweetujeme
  • Tweetujeme