Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Univerzita obrany se tentokrát zaměřila na zlínské Zlaté jablko

DOCENDO DISCIMUS

 

Univerzita obrany se tentokrát zaměřila na zlínské Zlaté jablko

Další prezentační a marketingovou akci uspořádala Univerzita obrany v sobotu 22. ledna 2011, a to v obchodním a zábavním centru Zlaté jablko ve Zlíně. Slaňování z druhého patra nákupní galerie, vyprošťování a transport raněného člena týmu, osvobození rukojmích, boj zblízka MUSADO a práci zdravotnických záchranářů mohli vidět návštěvníci v rámci dynamických ukázek studentů v hlavní pasáži. V přilehlých prostorách jim zase učitelé umožnili nahlédnout pod pokličku vojenské vědy nebo si mohli zastřílet na laserové střelnici aktivních záloh.

     

Hlavním cílem rozsáhlého projektu „Dny Univerzity obrany ve Zlatém jablku Zlín“, který v centru Zlína probíhal po celý minulý týden, bylo seznámit širokou veřejnost s Univerzitou obrany a českou armádou. Současně byly zájemcům o studium představeny možnosti vzdělávání na této vojenské vysoké škole a také na Vojenské střední škole a Vyšší odborné škole MO v Moravské Třebové. Rozhodnutí uchazeči o vojenské studium dostali příležitost hned na místě si založit elektronickou přihlášku ke studiu na univerzitě a s profesním poradcem oddělení náboru Krajského vojenského velitelství Zlín zahájili administrativní úkony nutné k povolání do služebního poměru vojáka z povolání.

     

Prezentační akci ve Zlatém jablku připravila Univerzita obrany ve spolupráci s Krajským vojenským velitelstvím Zlín a státním podnikem VOP-026 Šternberk. Tudíž nechyběla nabídka možnosti služby v jednotce aktivních záloh a ukázka zbraní a munice z produkce podnikové divize VTÚVM Slavičín.

S velkým zájmem se setkaly nejen minomety Antos a Commando, ale také ruční zbraně Armády ČR a modely pozemní bojové techniky. Výkony studentů Univerzity obrany při ukázkách vojenského lezení, boje zblízka MUSADO a zásahu skupiny COMMANDOS sledovali diváci se zatajeným dechem. Svým uměním potěšil všechny přítomné Vojenský umělecký soubor Ondráš a do atraktivního odpoledního programu byly zařazeny i soutěže pro děti. Do pestré prezentace bylo začleněno také testování fyzické kondice návštěvníků na veslařském trenažéru a prohlídka nákladního automobilu Tatra 810.

     

Obyvatelé i návštěvníci krajského města si v průběhu celého týdne mohli prohlédnout výstavu fotografií ze zahraničních vojenských misí AČR s názvem „Víte, že…“ a prezentaci Univerzity obrany textem a obrazem. V pátek a sobotu se pak zájemci o vojenské středoškolské a vysokoškolské studium mohli informovat o nabídkách Vojenské střední školy a Univerzity obrany v informačním stánku, který se nacházel v hlavní pasáži Zlatého jablka.

     

„Jsme rádi, že můžeme tímto způsobem podpořit prezentační aktivity vojenských škol a současně našim zákazníkům představit další náročnou a zajímavou profesi,“ uvedl ředitel OZC Zlaté jablko Jiří Kratochvíl.

 

Ke stažení: 

Plakát (2 MB) 

Video upoutávka pro OZC Zlaté jablko (3MB)

 

Autor: Pavel Pazdera, foto: autor a kpt. Roman Hanzlík ​

Archív zpráv

2012

Leden

Únor

Březen

Duben

Květen

Červen

Červenec

Srpen

Září

Říjen

Listopad

Prosinec

 

2011

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2010

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2009

Zprávy 2009​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Jsme na Facebooku
  • Instagram
  • Webová alba Picasa
  • Tweetujeme
  • Tweetujeme