Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Den otevřených dveří brněnských fakult Univerzity obrany

DOCENDO DISCIMUS

 

Den otevřených dveří brněnských fakult Univerzity obrany

Den otevřených dveří na Univerzitě obrany patří již k tradičním osvědčeným akcím školy nabízejícím středoškolákům možnosti vojenského i civilního studia. Ve čtvrtek 13. ledna 2011 prezentovala své možnosti Fakulta ekonomiky a managementu a Fakulta vojenských technologií. Posluchárny i areál kasáren na Šumavské ulici zaplnily stovky uchazečů.

Prezentace obou fakult probíhaly ve třech bězích. Její představitelé a vedoucí kateder profilových odborností poskytli zájemcům o studium základní informace o fakultách, otevíraných studijních programech a oborech, uplatnění absolventů, zabezpečení studentů a přijímacím řízení. Velký zájem na FVT byl o Katedru zbraně a munice a Katedru letového provozu.  

Na den otevřených dveří přišli jak studenti středních škol, tak i jejich rodiče a přátelé, aby se seznámili nejenom s možnostmi studia, ale také s prostředím na naší škole. Na dotaz, proč studovat právě na této škole, mi odpověděl osmnáctiletý Karel z Přerova: „Moc se mi to zde líbí. Rád bych tu studoval, protože mě láká vstup do armády. Jsem ze Střední elektrotechnické školy, ale raději bych studoval někde, kde není elektro. Rád bych byl pilotem, ale to asi nejsem sám. Tak sportuji, jak jen to jde.“ 

Uchazeči o studium, kteří se v průběhu Dne otevřených dveří rozhodli podat přihlášku k vojenskému studiu na Univerzitě obrany, mohli využít na místě také pomoci profesního poradce z Krajských vojenských velitelství Brno, Jihlava, Olomouc a Ostrava.

Součástí nabídky studia na Univerzitě obrany byl také doprovodný program, v rámci kterého předvedli bojové ukázky studenti Univerzity obrany ze skupiny COMMANDOS a MUSADO MCS. Na prezentaci naší školy nechyběl ani pravý vojenský guláš, který byl pro některé návštěvníky univerzity milým překvapením.

 

Autor: des. Jiřina Polcrová, foto: Mgr. Zdeňka Dubová

Archív zpráv

2012

Leden

Únor

Březen

Duben

Květen

Červen

Červenec

Srpen

Září

Říjen

Listopad

Prosinec

 

2011

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2010

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2009

Zprávy 2009​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Jsme na Facebooku
  • Instagram
  • Webová alba Picasa
  • Tweetujeme
  • Tweetujeme