Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Mezi nově jmenovanými profesory je i pedagog z FVZ

DOCENDO DISCIMUS

 

Mezi nově jmenovanými profesory je i pedagog z FVZ

Ve Velké aule pražského Karolína se ve středu 8. prosince 2010 uskutečnilo jmenování vysokoškolských profesorů. Sedmdesát šest nových profesorů a profesorek zde za přítomnosti prezidenta republiky Václava Klause, ministra školství, mládeže a tělovýchovy Josefa Dobeše, náměstka ministra obrany Michaela Hrbaty a představitelů akademické obce i dalších hostů obdrželo jmenovací dekrety. 

Mezi profesory vysokého školství byl jmenován také podplukovník doc. Ing. Jiří Cabal, CSc. z Fakulty vojenského zdravotnictví v Hradci Králové, která je součástí brněnské Univerzity obrany. Podplukovník Jiří Cabal - odborník v oblasti ochrany vojska a obyvatelstva - ke svému jmenování uvedl: „To ocenění vnímám ve třech rovinách. První je ona skutečnost, že mi akademický titul profesora dělá zcela bezprostřední radost,  jsem rád, že se to povedlo. Druhou je ta profesní, kdy se mi dostalo potvrzení toho, že tým, který vedu, pracuje dobře a řekl bych i na správných věcech. A třetí rovina se týká zájmu, kterého se nám dostává od lidí, kteří uznávají náš obor. Ono obhájit mé dosavadní dílo před vědeckou radou univerzity není až tak jednoduché a pokud se to povede, jak se říká - bez ztráty kytičky, tak to člověka jedině potěší.“ 

Prezident republiky v projevu blahopřál novým profesorům a profesorkám, držitelům nejvyššího pedagogického titulu a poznamenal, že za sedm a půl roku, kdy je hlavou státu, jmenoval již 1 293 profesorů. To se mu zdá příliš i když v Česku přibylo vysokých škol.

Zároveň upozornil na skutečnost, že tento titul zavazuje jeho nositele k vážnosti a má být nadějí, že prestiž vysokých škol bude mít trvale dostatečnou úroveň.

 

Autor: Miroslav Šindelář​

Archív zpráv

2012

Leden

Únor

Březen

Duben

Květen

Červen

Červenec

Srpen

Září

Říjen

Listopad

Prosinec

 

2011

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2010

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2009

Zprávy 2009​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Jsme na Facebooku
  • Instagram
  • Webová alba Picasa
  • Tweetujeme
  • Tweetujeme