Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Univerzita obrany na výstavě vzdělávání v Ostravě

DOCENDO DISCIMUS

 

Univerzita obrany na výstavě vzdělávání v Ostravě

Ve dnech 3. a 4. prosince 2010 proběhla na ostravském výstavišti Černá louka mezinárodní výstava školství a vzdělávání pod názvem „Učeň, středoškolák, vysokoškolák 2010“. Akce měla napomoci budoucím středoškolákům a vysokoškolákům při rozhodování o výběru svého vzdělání a povolání. Zájemci zde nalezli řadu odborných učilišť, středních škol, vyšších odborných škol, univerzit, vysokých škol, ale i jazykových pomaturitních studií nejen z České republiky. Na výstavě nechyběla Univerzita obrany. 

Uchazeči tak měli jedinečnou možnost dozvědět se spoustu zajímavých novinek z oblasti školství a hlavně důležitých informací, jako jsou například možnosti získání stipendia, či podmínky studia v zahraničí nebo zda funguje a popřípadě v jaké výši je finanční podpora studentů apod.

Této výstavní akce se pochopitelně zúčastnili i zástupci z Univerzity obrany. Konkrétně se jednalo o poručíka Josefa Bajera, studenta doktorského studijního programu na Fakultě vojenských technologií, praporčici Moniku Knybelovou, studentku na Fakultě ekonomiky a managementu a pracovnici děkanátu Fakulty ekonomiky a managementu Zdeňku Pisaříkovou. Všichni tři podávali zájemcům kvalitní informace o jednotlivých oborech, které Univerzita obrany nabízí svých uchazečům, ale i rady při výběru konkrétního oboru. Samozřejmostí byly rady a praktické zkušenosti týkající se studia a celkově života na Univerzitě obrany. O to bylo víc potěšující, že tyto informace zaznívaly z úst studentů, což většina zájemců velmi ocenila.

Ti, kteří se již rozhodli stát se vojenským studentem Univerzity obrany, byli našimi zástupci přesměrování do vedlejší expozice, kde sídlili pracovníci oddělení náboru Krajského vojenského velitelství v Ostravě, a ti s uchazeči prošli veškerou proceduru nutnou k povolání uchazeče do služebního poměru vojáka z povolání.

Akce se zúčastnili i zástupci Vojenské střední školy a Vyšší odborné školy v Moravské Třebové, kteří se postarali o klientelu z řad uchazečů o středoškolské vzdělání. Lze tedy říci, že armáda připravila zájemcům o studium v uniformě „servis od A do Z“, za což byli naši vyslanci patřičně ocenění nepřetržitým zájmem návštěvníků o naši expozici. Někteří byli dokonce ochotni vystát i frontu, aby mohli obdržet odpovědi na své dotazy.

A jaké dojmy si přivezli z Ostravy naši delegáti? Tak například poručík Josef Bajer na dotaz, o které obory byl největší zájem, odpověděl: „Byl jsem velmi překvapen zájmen o studium na Univerzitě obrany, zejména o obor Letový provoz na Fakultě vojenských technologií, ale taktéž byl obrovský zájem o civilní obory na Fakultě ekonomiky a managementu, zejména Ekonomiku obrany státu a nově otevřený obor Bezpečnostní management. Podrobnosti k nim jim poskytli mí kolegové!“

Autor: kapitán Ing. Roman Hanzlík, Ph.D., foto: poručík Ing. Josef Bajer

Archív zpráv

2012

Leden

Únor

Březen

Duben

Květen

Červen

Červenec

Srpen

Září

Říjen

Listopad

Prosinec

 

2011

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2010

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2009

Zprávy 2009​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Jsme na Facebooku
  • Instagram
  • Webová alba Picasa
  • Tweetujeme
  • Tweetujeme