Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Den otevřených dveří na Univerzitě obrany

DOCENDO DISCIMUS

 

Den otevřených dveří na Univerzitě obrany

Ve čtvrtek 2. prosince 2010 se v brněnských kasárnách na Šumavské sešlo několik stovek zájemců, kteří se přišli seznámit s nabídkou studia Fakulty ekonomiky a managementu a Fakulty vojenských technologií Univerzity obrany. Představitelé fakult a vedoucí kateder profilových odborností jim zde poskytli základní informace o otevíraných studijních programech a oborech, uplatnění absolventů, přijímacím řízení, zabezpečení studentů apod. 

Tyto fakulty nabízejí v rámci vojenského studia pro akademický rok 2011/2012 celkem čtrnáct oborů v bakalářském studiu a magisterském studiu navazujícím na bakalářské. Obě fakulty významně rozšiřují možnosti civilního studia. Civilní studenti se tak budou moci hlásit do dvanácti studijních oborů, jako je například Ekonomika obrany státu, Bezpečnostní management, Zbraně a munice, Bojová a speciální vozidla, Radiolokace, Komunikační a informační systémy nebo Vojenská chemie. Jejich absolventi najdou uplatnění ve státní správě, výzkumných ústavech a v rámci firem a podniků českého obranného průmyslu. 

Možnost civilního studia zaujala také rodiče Kristiny Náhlovské, kteří přijeli s dcerou z Příbrami: „Přemýšleli jsme o Ekonomice obrany státu, ale není to definitivní rozhodnutí. Záleží na dceři, dnešek by jí mohl mnohé objasnit.“ 

Emil Suchánek z Kroměříže vždy inklinoval k vojenství a zajímat se o studium na naší škole mu přišlo přirozené. Informace získal z internetu a také se zeptal kamarádky, která na Univerzitě obrany v minulosti studovala. „Neřeknu vám konkrétní zaměření, ještě se rozhoduji. Mám pár tipů a chci se zeptat, jaké by byly možnosti případného uplatnění v budoucnu.“

Pětice gymnazistů ze Šumperka má ve výběru budoucího studia jasno – všichni chtějí studovat na Univerzitě obrany. Dva z nich ekonomiku a management, další dva se zajímají o zbraňové systémy, posledního z nich Matěje Kamlera láká geografie. Dalším lákadlem je podle něj zajištění práce po škole, plat v průběhu studia a vojenské prostředí. 

Součástí nabídky studia na Univerzitě obrany byl také doprovodný program, v rámci kterého předvedli bojové ukázky studenti UO ze skupiny COMMANDOS a MUSADO MCS. Na prezentaci naší školy nechyběl ani pravý vojenský guláš, který v mrazivém zimním počasí chutnal skvěle, a navíc byl pro některé nečekaným zpestřením. V chladném prosincovém dni přišel vhod také horký čaj.

Autor: Mgr. Zdeňka Dubová

Archív zpráv

2012

Leden

Únor

Březen

Duben

Květen

Červen

Červenec

Srpen

Září

Říjen

Listopad

Prosinec

 

2011

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2010

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2009

Zprávy 2009​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Jsme na Facebooku
  • Instagram
  • Webová alba Picasa
  • Tweetujeme
  • Tweetujeme