Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Den otevřených dveří na KVV v Českých Budějovicích

DOCENDO DISCIMUS

 

Den otevřených dveří na KVV v Českých Budějovicích

Dne 24. listopadu 2010 proběhl tradiční Den otevřených dveří na Krajském vojenském velitelství v Českých Budějovicích. Ve dvou bězích, tj. v 8.00 a v 10.00, měli uchazeči o studiu možnost dozvědět se veškeré potřebné údaje o možnostech studia na Univerzitě obrany. Informace, předně o vojenském studiu na Univerzitě obrany v akademickém roce 2011/2012, poskytovala vedoucí oddělení náboru KVV České Budějovice kapitánka Ing. Taťána Lapáčková, náčelník studijní skupiny Fakulty vojenských technologií major Ing. Pavel Brach, zástupkyně za Fakultu ekonomiky a managementu poručice Ing. Nela Urbanová a nově i studentka 2. ročníku FVT podpraporčice Jiřina Polcrová. 

Příslušníci Univerzity obrany seznámili návštěvníky a budoucí uchazeče s jednotlivými studijními obory jak na Fakultě vojenských technologií a Fakultě ekonomiky a managementu, tak i stručně na Fakultě vojenského zdravotnictví. Důraz kladli zejména na podmínky přijímacího řízení, průběh studia, uplatnění absolventů po dokončení studia, a také poradili, jak správně vybírat vhodný obor u vojenského studia.

Dotazy z řad návštěvníků směřovaly především k podmínkám přijetí na Univerzitu obrany, dále co vše musí uchazeč absolvovat ve vojenských nemocnicích a kolik studentů může Univerzita obrany přijmout. Návštěvníky také zajímalo, jak bude muset vypadat jejich zevnějšek: „Víte, zajímá mě taky, jestli budu moci mít tetování...,“ řekl nesměle dvacetiletý Lukáš z Českých Budějovic. A také návštěvnice z jihočeského kraje: „Ty dredy budou muset jít asi dolů, že?“

Počet návštěvníků akce a tedy i počet možných uchazečů o studium bylo mnoho a největší zájem byl již tradičně o obory Zbraně a munice a Letový provoz na FVT a Vojenský management na FEM. Ti návštěvníci, kteří se již definitivně rozhodli ucházet se o studium na Univerzitě obrany, zahájili hned po prezentaci určité administrativní kroky spojené s nástupem do armády.


Text a foto: pprap. Jiřina Polcrová​

Archív zpráv

2012

Leden

Únor

Březen

Duben

Květen

Červen

Červenec

Srpen

Září

Říjen

Listopad

Prosinec

 

2011

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2010

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2009

Zprávy 2009​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Jsme na Facebooku
  • Instagram
  • Webová alba Picasa
  • Tweetujeme
  • Tweetujeme