Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Univerzita obrany na veletrhu Gaudeamus

DOCENDO DISCIMUS

 

Univerzita obrany na veletrhu Gaudeamus

Na brněnském výstavišti probíhá v těchto dnech (2. až 5. listopadu 2010) již sedmnáctý ročník Evropského veletrhu pomaturitního a celoživotního vzdělávání Gaudeamus, kterého se tradičně účastní také Univerzita obrany. Již první den jeho otevření to v pavilonu F, v němž vystavuje také naše škola, praskalo ve švech. Zástupci jednotlivých fakult Univerzity obrany poskytovali středoškolákům informace ohledně možností vysokoškolského studia na naší vojenské škole. Po celý den byl o náš stánek značný zájem.

     

Kristýna Janoušková z Liberce se zajímá o medicínu, proto se chtěla dozvědět o možnostech studia na Fakultě vojenského zdravotnictví. „Něco jsem si nastudovala na internetu, ale chtěla jsem se dozvědět víc a udělat si ucelený obraz i o dalších možnostech studia.“  Nikola Rédrová z Jihlavy chtěla zas získat informace o Fakultě ekonomiky a managementu. Baví ji ekonomika a tak zjišťovala, jaké jsou její vyhlídky, ale konkrétní představu ještě nemá.

Inženýr Jaroslav Holý z Fakulty ekonomiky a managementu potvrzuje, že většina studentů, kteří sem přicházejí pro informace, konkrétní představu nemají. Zajímají se o vojenské i civilní studium, nejčastěji se dotazují na podmínky přijímacího zřízení a u vojenského typu studia o testy z fyzické zdatnosti. Řada dotazů byla také směřována k obsahu testu studijních předpokladů.

     

Univerzita obrany zde kromě tištěných materiálů prezentuje také aktuální podmínky přijímacího řízení pro akademický rok 2011/2012 na svých internetových stránkách přímo na výstavišti. Příslušníci oddělení náboru brněnského krajského vojenského velitelství zájemcům o studium a profesionální službu v Armádě České republiky přibližují administrativní proces nutný k povolání uchazeče do služebního poměru vojáka z povolání. 

V rámci doprovodného programu „Věda pro život“ vystavuje Univerzita obrany modely bezpilotních průzkumných prostředků a optické přístroje zbraní. Návštěvníci jeví zájem o orientační „rychlovyšetření“ zdravotního stavu, díky němuž zjistí například poměr tělesné hmoty a tuku. Zájem je také o výcvikový trenažér přenosného protiletadlového raketového kompletu RBS-70 Bofors. Své obdivovatele mají studenti Univerzity obrany, kteří v půlhodinových intervalech předvádějí ukázky boje zblízka MUSADO MCS a taktického výcviku skupiny COMMANDOS.

     

Letošní ročník veletrhu Gaudeamus je výjimečný zejména počtem a složením vystavovatelů, novými doprovodnými programy, servisem pro diváky a výchovné poradce. Na veletrhu tradičně vystavují všechny české univerzity, vysoké školy a větší vyšší odborné školy. Zastoupeno je zde 186 samostatných vystavovatelů, více jak 250 fakult a přes 3500 studijních oborů, které lze studovat v České republice nebo v zahraničí.

 

Autor: Mgr. Zdeňka Dubová

Archív zpráv

2012

Leden

Únor

Březen

Duben

Květen

Červen

Červenec

Srpen

Září

Říjen

Listopad

Prosinec

 

2011

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2010

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2009

Zprávy 2009​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Jsme na Facebooku
  • Instagram
  • Webová alba Picasa
  • Tweetujeme
  • Tweetujeme