Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Návštěva vietnamské delegace

DOCENDO DISCIMUS

 

Návštěva vietnamské delegace

Ve dnech 16. až 18. října 2010 navštívil Univerzitu obrany rektor Vojenské technické akademie z Hanoje generálporučík Pham The Long s delegací. Cílem návštěvy bylo především setkání s vietnamskými studenty z jeho školy, kterých na Univerzitě obrany studuje již téměř 50. Nechybělo ani seznámení s posláním a strukturou Univerzity obrany a prohlídka vybraných kateder Fakulty vojenských technologií. 

     

Při dvouhodinovém sobotním setkání generálporučík Pham The Long  podrobně diskutoval se svými studenty  o podmínkách studia, způsobech výuky, přístupu učitelů, kulturních rozdílech a také o problémech vietnamských studentů u nás. Největší potíže mají studenti se zvládnutím českého jazyka ve velmi krátké době. Vždyť na získání požadované úrovně češtiny, tak, aby mohli studovat společně s českými studenty, mají jen sedmiměsíční intenzivní jazykovou přípravu v Brně a to prakticky všichni začínají s nulovými znalostmi. V neděli si delegace prošla hlavní brněnské památky, navštívili hrad Špilberk a historické centrum města.

V rámci pondělního setkání s rektorem Univerzity obrany byly projednávány další detaily, související s příchodem nových studentů do dalšího školního roku, zejména zdokonalení jejich jazykových znalostí ještě před příjezdem do České republiky. Po obědě navštívila delegace pracoviště Univerzity obrany v Černých Polích, kde se živě zajímali zejména o radarové systémy a střelecké trenažéry. Obecně panuje na vietnamské straně velká spokojenost s podmínkami, které jsme vietnamským studentům na Univerzitě obrany vytvořili, a je reálný předpoklad, že se počet studentů z Vietnamu bude i nadále navyšovat.

 

Autor: plk. Ing. Jaroslav Průcha, foto: Mgr. Zdeňka Dubová​​

Archív zpráv

2012

Leden

Únor

Březen

Duben

Květen

Červen

Červenec

Srpen

Září

Říjen

Listopad

Prosinec

 

2011

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2010

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2009

Zprávy 2009​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Jsme na Facebooku
  • Instagram
  • Webová alba Picasa
  • Tweetujeme
  • Tweetujeme