Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Univerzita obrany nechyběla na akci Bahna 2010

DOCENDO DISCIMUS

 

Univerzita obrany nechyběla na akci Bahna 2010

V sobotu 19. června 2010 proběhl v areálu Vojenského výcvikového prostoru Brdy již 21. ročník akce pod názvem „Den pozemního vojska Bahna 2010“. Cílem této velkolepé podívané, kterou každoročně navštíví několik desítek tisíc zájemců, je zejména demonstrace profesní připravenosti příslušníků Armády ČR, složek integrovaného záchranného systému a dovedností klubů vojenské historie.

     

K vidění byly dynamické ukázky, při kterých čeští vojáci simulovali zničení logistické základny teroristů za podpory dělostřelectva a letectva. Nechyběla ani ukázka činnosti Vojenské policie či příslušníků chemického vojska. Nadšenci historie mohli zhlédnout ukázku z bitvy v roce 1945 při osvobozování západních Čech a květnového povstání v Praze. Své technické možnosti zde prezentovali taktéž příslušníci zahraničních armád, a to Spojených států amerických, Velké Británie, Rakouska a Polska.

     

Na této znamenité přehlídce nechyběla samozřejmě ani Univerzita obrany, která zde po boku s Vojenskou střední školou a Vyšší odbornou školou MO nabízela možnosti studia na vojenských školách. Zájemci tak měli příležitost dozvědět se o nabídkách jednotlivých fakult čí další údaje potřebné k přihlášení se ke studiu na některý z nabízených oborů. Dotazy byly směřovány převážně na výhody studia na vojenské škole, dále pak podmínky přijímacího řízení a testy fyzické zdatnosti. Častým dotazem, vzhledem k současným škrtům v armádě, byly i možnosti uplatnění se a udržení si práce u armády po skončení studia.

     

Přímo z úst našich studentů třetího ročníku, a to konkrétně praporčíků Tomáše Herky a Jana Ulmana, kteří zde Univerzitu reprezentovali, mohli budoucí uchazeči slyšet poznatky a zkušenosti spojené se studiem, ale taktéž měli jedinečnou příležitost vyslechnout si od svých předchůdců příhody ze „zákulisí“ studia. Uchazeči tak dostali rady přímo „z první ruky“ a měli tak lepší představu o životě na naší jediné vysoké vojenské škole.

Autor: kapitán Ing. Roman Hanzlík, Ph.D.

Archív zpráv

2012

Leden

Únor

Březen

Duben

Květen

Červen

Červenec

Srpen

Září

Říjen

Listopad

Prosinec

 

2011

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2010

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2009

Zprávy 2009​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Jsme na Facebooku
  • Instagram
  • Webová alba Picasa
  • Tweetujeme
  • Tweetujeme