Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Den dětí v „režii“ Univerzity obrany

DOCENDO DISCIMUS

 

Den dětí v „režii“ Univerzity obrany

V sobotu 29. května 2010 dopoledne se uskutečnil v prostorách kasáren Šumavská tradiční „Den dětí v posádce Brno“. Celá akce probíhala pod patronátem Univerzity obrany a ve spolupráci s vojenskými útvary brněnské posádky, Městskou policií Brno i dalšími civilními partnery. Oslavit Den dětí s vojáky přišla tisícovka lidí.    

     

Nejen dětští návštěvníci mohli sledovat například společné ukázky Jednotky operativního zásahu Městské policie Brno a skupiny COMMANDOS Univerzity obrany, vystoupení Brněnského městského střeleckého sboru nebo ukázky boje zblízka MUSADO MCS, které předvedli studenti Univerzity obrany pod vedením instruktora Tomáše Novohradského. Děti i rodiče zaujaly ukázky výcviku služebních psů Městské policie Brno a vystoupení skupiny historického šermu SÍGŘI. Divadelní soubor DRÁČEK zahrál dětem hned několik pohádek, z nichž největší úspěch měla pohádka O kohoutkovi a slepičce. 

Děti měly možnost zúčastnit se také několika soutěžních disciplín a her: skákání na trampolíně a v pytli, malování na tělo, lovení rybiček, skládání puzzle, chození na chůdách, střílení balónků ze vzduchovek, házení míčků na cíl, driblování, florbal, lezení, skluzavka a jezdění přes překážky na kole. Nejmenší ratolesti skotačily v nafukovacím hradu a se svými rodiči si mohli prohlédnout také vojenskou techniku jako například bojové vozidlo pěchoty, nákladní automobil Tatra T810-V, radiostanice RF 13, houfnici ráže 122 mm, ruční zbraně či prostředky balistické ochrany. K vidění byly také uniformy československých vojáků z druhé světové války a 80. let minulého století. Samozřejmě nechyběly stejnokroje současné Armády ČR.    

     

Děti i rodiče byli s programem velmi spokojení. „Líbí se mi celá organizace tohoto dne, máte to ze všech nejlépe připravené,“ řekla maminka 9tileté Elišky, která se pochlubila svým úspěchem: „Moc se mi líbilo to střílení ze vzduchovky. Trefila jsem všechny balónky a mám za to obrázky.“ Zeptala jsem se i malé Helenky, jak Dětský den prožívá ona: „Moc se mi to líbí. Jsem tu s maminkou a babičkou. A dostala jsem za házení míčků bonbóny.“  

Velkou radost měl i 11tiletý Lukáš z Brna: „Nejvíc se mi líbilo střílení ze vzduchovky. Dostal jsem za to cenu. Zkusil jsem i lezení, ale táta mě pro jistotu jistil.“ Prohlídka zbraní a zásah skupiny COMMANDOS, to nejvíc zaujalo 13tiletého Marka:  „Moc se mi líbilo, jak přijela auta s policisty a vojáky a zadrželi ty pachatele. Taky bych to rád zkusil. Nasbíral jsem si i pár nábojnic, ale jsou ještě horké.“  

     

Dětský den byl pro děti skutečným zážitkem. Všichni návštěvníci se těšili z mnoha představení i pěkného počasí, které vydrželo celé zábavné dopoledne. 

„Den dětí v posádce Brno“ připravily Univerzita obrany, Základna neopravovaného materiálu, Krajské vojenské velitelství, Vojenská nemocnice a Městská policie. Partnery dětského dne byly Technické muzeum v Brně, Brněnský městský střelecký sbor, Klub vojenské historie 43. pěší pluk Brno a agentura Manager team.    

 

 Fotogalerie    Video ze Dne dětí 

 

Autor: podpraporčice Jiřina Polcrová, foto: Mgr. Zdeňka Dubová​

Archív zpráv

2012

Leden

Únor

Březen

Duben

Květen

Červen

Červenec

Srpen

Září

Říjen

Listopad

Prosinec

 

2011

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2010

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2009

Zprávy 2009​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Jsme na Facebooku
  • Instagram
  • Webová alba Picasa
  • Tweetujeme
  • Tweetujeme