Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Centrum uspořádalo kurz vojenského lezení

DOCENDO DISCIMUS

 

Centrum uspořádalo kurz vojenského lezení

V druhé polovině května uspořádalo Centrum tělesné výchovy a sportu Univerzity obrany Kurz vojenského lezení na „cvičných skalách“ Horské služby v Malé Morávce a na skalách Velký Rabštejn nedaleko Šumperka. Kurz byl určen pro příslušníky Armády České republiky a zúčastnili se ho i studenti Univerzity obrany, kteří mají zájem prohloubit a zdokonalit svoje znalosti a dovednosti z oblasti speciální tělesné přípravy.

     

Výcvik probíhal pod vedením majora Ing. Mgr. Davida Ullricha a podplukovníka Mgr. Františka Vaněčka z CTVS. Účastníci byli rozděleni do pětičlenných skupin, ve kterých měli týmově řešit modelové krizové situace ve skalnatém a kopcovitém terénu. V rámci daných úkolů se učili např. zásadní postupy záchrany osob. V takových situacích bylo samozřejmě vždy prvním a nejdůležitějším bodem poskytnout první pomoc.

Díky absolvovanému kurzu a přezkoušení získali někteří studenti licenci Instruktora pro vojenské lezení nebo Instruktora výcviku na trenažéru Jakub. Pro každého studenta-velitele, který „titul instruktor“ dosáhl, je to velké plus.

     

Do budoucna se připravuje ve spolupráci s útvary AČR (Prostějov, Chrudim, Žatec), servisním pracovištěm CASRI, odborníky z Katedry řízení lidských zdrojů Fakulty ekonomiky a managementu a Fakultou vojenského zdravotnictví Univerzity obrany Kurz zvládání extrémních situací, který bude určen nejen pro vybrané studenty naší školy.

 

Autor: podpraporčice Jiřina Polcrová, foto: major David Ullrich

Archív zpráv

2012

Leden

Únor

Březen

Duben

Květen

Červen

Červenec

Srpen

Září

Říjen

Listopad

Prosinec

 

2011

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2010

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2009

Zprávy 2009​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Jsme na Facebooku
  • Instagram
  • Webová alba Picasa
  • Tweetujeme
  • Tweetujeme