Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Univerzita obrany obohatila program Univerzitního Majálesu

DOCENDO DISCIMUS

 

Univerzita obrany obohatila program Univerzitního Majálesu

V rámci letošního studentského festivalu Majáles se brněnské univerzity sešly u společné prezentace svých činností. Výstava a zábavný program jednotlivých univerzit probíhal od 17. dubna do 2. května v obchodním a společenském centru Galerie Vaňkovka. Akční prezentace Univerzity obrany v první květnovou neděli uzavřela Univerzitní Majáles ve Vaňkovce. 

     

Pro dva celé víkendy univerzity připravily pestrý program, který upoutal tisíce návštěvníků Vaňkovky. Masarykova univerzita předvedla hudební a taneční vystoupení, sportovní aktivity studentů, divadelní skeče nebo třeba i pochod mažoretek. Mendelova univerzita kolemjdoucím umožnila zjistit, jak chutná hmyz, návštěvníci se seznámili s myslivostí, přihlíželi stříhání ovcí či si nechali představit psí asistenty. Vysoké učení technické se prezentovalo mimo jiné módní přehlídkou s finalistkou České Miss 2010 Petrou Musilovou, večerní kresbou aktu, hrami s chemií nebo možností vyzkoušet si letecký trenažér. Janáčkova akademie múzických umění oslovila návštěvníky vystoupením studentů muzikálového herectví a světelnou show, kdy si všichni mohli otestovat, jak se ovládají světelné jevištní technologie.  

     

Protože Majáles je oslavou jara a studentského života, Univerzita obrany potěšila návštěvníky Galerie Vaňkovka rovněž zábavným programem, ve kterém hlavní roli obsadily umělecké soubory působící při Klubu Univerzity obrany. Amatérský divadelní soubor TAK JO pobavil diváky hrou s názvem „Ona a on včera, dnes a zítra“. I když se tento soubor zaměřuje především na dětského diváka, tentokrát přišel s hrou pro dospělé.  

Milovníci tanečního sportu si přišli na své při nádherném vystoupení tanečního páru Jan Čáslavský a Viola Šťastná z Tanečního klubu AKADEMIK. Tento civilní student Univerzity obrany se svojí taneční partnerkou (studentkou Masarykovy univerzity) předvedli ve dvou vstupech ukázky standardních a latinskoamerických tanců. Jejich ukázky odborným slovem doprovázel vedoucí tanečního klubu Jozef Rosypka.

     

Soubor AYA FATEN DANCE GROUP, který působí při Klubu UO první rok, vystoupil s ukázkami orientálních tanců. Nejprve to byl indický tanec, poté sólové vystoupení tanečnice s uměleckým jménem Aya Faten a nakonec tradiční tuniský folklorní tanec se džbány. Spolu s tanečnicemi vlnících se v rytmu orientální hudby mohli návštěvníci vidět i tuniského tanečníka Nourddine Chtara, který je nejenom maskotem souboru, ale také jeho velkým trumfem. 

Pomyslnou třešničkou na dortu zábavného programu Univerzity obrany byl hodinový koncert folklorního souboru JÁNOŠÍČEK. Jelikož  tento soubor zpracovává v bohatých tanečních choreografiích temperamentní slovenský folklor, předvedl tance a zpěvy z oblasti Myjavy, Liptova a Těrchové. Svým vystoupením strh početné publikum a sklidil velký aplaus. 

     

V prezentačním dni Univerzity obrany samozřejmě nemohly chybět ani typicky vojenské ukázky. O ty se postarali studenti ze sportovního klubu MUSADO MCS. Jejich čtyři akční ukázky boje zblízka si také zasloužily bouřlivý potlesk diváků. Celý zábavný program Univerzity obrany v rámci Univerzitního Majálesu přinesl vítaný čerstvý a pozitivní závan mládí do Vaňkovky a také byl příležitostí k prezentaci profesionality příslušníků Armády České republiky. 

Autor: Pavel Pazdera  

Archív zpráv

2012

Leden

Únor

Březen

Duben

Květen

Červen

Červenec

Srpen

Září

Říjen

Listopad

Prosinec

 

2011

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2010

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2009

Zprávy 2009​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Jsme na Facebooku
  • Instagram
  • Webová alba Picasa
  • Tweetujeme
  • Tweetujeme