Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Univerzita obrany získala potřetí pohár Velvyslanectví USA

DOCENDO DISCIMUS

 

Univerzita obrany získala potřetí pohár Velvyslanectví USA

Ve dnech 23. a 24. dubna 2010 se po roce opět konal na střelnici Asociace víceúčelových organizací v Chebu (Myslivna) další, a to 21. ročník mezinárodní střelecké soutěže „FREE CONTEST 2010“. Jako obvykle nemohla na něm chybět tříčlenná družstva Univerzity obrany. 

     

Univerzitu obrany v této střelecké soutěži reprezentovali kapitán Ing. Zdeněk Hlávka, podpraporčík Vladimír Zralý, Ing. Vladimír Černý, nadpraporčice Bc. Kateřina Lustigová, podpraporčice Jana Hroníková, podpraporčice Lucie Bijoková, podpraporčík Jakub Štěrba, podpraporčík Jakub Valtr a Ing. Miroslav Kulíni. 

Soutěžilo se ve střelbě z pistole (ve stoje, na 25 metrů, na mezinárodní pistolový terč) a samopalu (ve stoje, na 100 metrů, terč – nekrytě ležící figura s kruhy). Družstvo mělo pro střelbu z každé zbraně k dispozici 3 x 13 nábojů, dalekohled a 10 minut času. Do soutěže se započítalo 10 nejlepších zásahů jednotlivců z každé zbraně. 

Oproti minulým ročníkům nám letos vyšlo nádherné slunečné počasí a tak jsme se už nemohli dočkat soutěžního klání.  Po úvodní, celkem vydařené střelbě z pistole, následovala střelba ze samopalu, ve které se nám zrovna nezadařilo, proto jsme si už velké šance na umístnění nedělali. 

Na vyhodnocení, které proběhlo opět v prostorách INGO Casina ve Františkových Lázních, jsme proto přijížděli se smíšenými pocity. Hned v první části proběhlo vyhlašování výsledků žen a k naší velké radosti v něm nadpraporčice Kateřina Lustigová získala 2. místo ve střelbě z obou zbraní a poté i první místo jako nejlepší střílející žena armády.  Tím zopakovala loňské vítězství a zisk putovního poháru Velvyslanectví USA. Naše nadšení, že jej povezeme zpět do Brna, neznalo mezí. 

Za zmínku stojí ještě umístnění a zisk diplomu za celkové 10. místo nadpraporčice Kateřiny Lustigové, 9. místo kapitána Zdeňka Hlávky v jednotlivcích, 6. místo našeho ženského družstva v celkovém pořadí žen a 10. místo našeho prvního mužského družstva mezi armádami. A tak jsme odjížděli překvapeni, ale i velice spokojeni, že nakonec vše dopadlo nad naše očekávání, a my jsme opět úspěšně reprezentovali Univerzitu obrany nejenom v rámci Armády České republiky, ale i mezi zahraničními armádami. 

Autor: pprap. Vladimír Zralý, foto: Miroslav Kulíni

Archív zpráv

2012

Leden

Únor

Březen

Duben

Květen

Červen

Červenec

Srpen

Září

Říjen

Listopad

Prosinec

 

2011

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2010

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2009

Zprávy 2009​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Jsme na Facebooku
  • Instagram
  • Webová alba Picasa
  • Tweetujeme
  • Tweetujeme