Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Prorektor UO přednášel na španělské námořní akademii

DOCENDO DISCIMUS

 

Prorektor UO přednášel na španělské námořní akademii

 

V týdnu od 1. do 5. března 2010 se ve španělském městečku Marin (Pontevedra) na Spanish Naval Academy uskutečnil seminář pro studenty vojenských škol. Hlavním obsahem týdenního semináře byla série specializovaných přednášek o Evropské obranné a bezpečnostní politice určených kadetům z vojenských námořních škol z celé Evropské unie.

Akce byla organizována pod patronátem European Security and Defence College v Bruselu a jako součást španělského předsednictví v EU. Semináře se zúčastnilo celkem 26 kadetů z devíti zemí EU, většinou námořní specializace. K jednodennímu bloku, věnovanému námořním a pozemním operacím EU, se připojila asi dvoustovka místních kadetů z NAVAL Academy.

Přednášky byly zabezpečeny cestou pozvaných lektorů z EU (Polsko, Německo, Řecko, Itálie, Nizozemí, Francie a ČR). Prorektor Univerzity obrany plukovník Jaroslav Průcha byl pozván jako významný odborník do panelu pozemní operace EU, kde přednášel o operaci EUFOR Tchad/RCA, do které byl po dobu deseti měsíců zapojen jako národní představitel České republiky na operačním velitelství OHQ v Paříži. 

 Mezinárodní seminář přispěl k prohloubení všeobecných znalostí mladých kadetů o Evropské unii. Současně jim umožnil bližší seznámení se španělskými ozbrojenými silami, zejména s námořnictvem. V rámci doplňkového kulturně poznávacího programu se seznámili také se Španělskem, zdejšími zvyky, historií a tradicemi. Současně se naplnilo další poslání této akce – internacionalizace studia, interakce v multinárodním prostředí a vytvoření neoficiálních kamarádských vztahů mezi kadety z různých zemí.

Autor: na základě podkladů dodaných plk. Ing. Jaroslavem Průchou zpracovala Z. Dubová

Archív zpráv

2012

Leden

Únor

Březen

Duben

Květen

Červen

Červenec

Srpen

Září

Říjen

Listopad

Prosinec

 

2011

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2010

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2009

Zprávy 2009​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Jsme na Facebooku
  • Instagram
  • Webová alba Picasa
  • Tweetujeme
  • Tweetujeme