Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Návštěva z belgické Královské vojenské akademie

DOCENDO DISCIMUS

 

Návštěva z belgické Královské vojenské akademie

Dne 1. března 2010 jsme na Univerzitě obrany přivítali vzácné hosty z belgické Královské vojenské akademie (Royal Military Academy – RMA) z  Bruselu. Delegace vedená plukovníkem Dirkem Bussherem projednávala organizační záležitosti k návštěvě 120 kadetů z RMA, kteří v nejbližší době navštíví Brno.

Zahraniční studenti na RMA, kteří jsou převážně z francouzsky hovořících afrických zemí (Tunis, Nigerie, Mauretánie, Ghana, Benin, Gabon, Pobřeží Slonoviny, Maroko, Alžír, Čad, Surinam atd.), mají zavedenou sympatickou tradici, že vždy 1x za rok navštíví v době velikonočních svátků některou z evropských zemí. V rámci poznávacího kulturně historicko-vojenského programu navštívili nedávno například Amsterodam, Paříž, Berlín a Remeš. Všechny náklady související s těmito návštěvami si hradí studenti ze svého kapesného.

Letos projevili zájem navštívit Prahu, Brno a Vídeň. A protože Brno je ideální svým umístěním, a také zde sídlí jejich partnerská škola – Univerzita obrany, byli jsme požádáni o spolupráci.

Během pětidenní návštěvy se hosté z Belgie zastaví na celodenní návštěvu Prahy, poté si prohlídnou bojiště u Slavkova, kasematy na Špilberku, Moravské zemské muzeum v Brně, Templářské vinné sklepy, zajedou si na celodenní prohlídku Akademie Marie Terezie a historického centra města Vídně. Při zpáteční cestě do Bruselu se dva autobusy plné kadetů z RMA zastaví ještě v Drážďanech.

Věříme, že tato návštěva přispěje k propagaci krásy naší země a brněnského okolí, a že Univerzita obrany se s  Brnem zejména svou pohostinností a vstřícností nesmazatelně zapíší do paměti budoucích vysokých důstojníků z afrických zemí.

Autor: plk. Ing. Jaroslav Průcha, foto: Ing. Stanislav Poráň

Archív zpráv

2012

Leden

Únor

Březen

Duben

Květen

Červen

Červenec

Srpen

Září

Říjen

Listopad

Prosinec

 

2011

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2010

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2009

Zprávy 2009​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Jsme na Facebooku
  • Instagram
  • Webová alba Picasa
  • Tweetujeme
  • Tweetujeme