Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Zájem o prezentaci Univerzity obrany ve Vaňkovce překonal očekávání

DOCENDO DISCIMUS

 

Zájem o prezentaci Univerzity obrany ve Vaňkovce překonal očekávání

Předposlední lednový víkend byl z celotýdenní prezentace Univerzity obrany v nákupním a společenském centru Galerie Vaňkovka “třešničkou na dortu“. Návštěvníci přihlíželi například osvobození rukojmích nebo obratnému slaňování našich studentů přímo z kopule Vaňkovky. V pestré nabídce nechyběly ani další akční ukázky bojového umění COMMANDOS a boje zblízka MUSADO MCS anebo vystoupení uměleckých souborů.

Návštěvníci tak zhlédli  profesionální vojenský umělecký souboru Ondráš, který vystoupil s pořadem malých forem „Z kraje do kraje“ za což si vysloužil spontánní aplaus. Přízeň diváků si získaly také soubory působící při Klubu Univerzity obrany: folklorní soubor Lučina, folklorní soubor Jánošíček či divadelní souboru Tak jo.

     

Se zájmem veřejnosti se setkaly ukázky ručních zbraní české armády, bezpilotních průzkumných prostředků, robotických systémů, modelů bojové techniky atd. Děti i dospělí projevili zájem o střelbu z laserové pistole nebo o testování tělesné zdatnosti na veslařském trenažéru či rotopedech. Zájemci si mohli také vyzkoušet své schopnosti při resuscitaci základních životních funkcí.

Univerzita obrany se pochlubila i některými výsledky vědecko-výzkumné práce pedagogů a tvůrčí činnosti studentů Univerzity obrany. Lidé se tak mohli seznámit například s navrhovanými technologiemi výroby chleba a pečiva v polních podmínkách při mnohonárodních operacích a ochutnat čerstvě upečené výrobky.  Dále Univerzita obrany představila vyvíjené informační technologie pro komponenty Vojáka 21. století, mobilní pracoviště krizového štábu a osobní prostředky ochrany proti zbraním hromadného ničení.

     

Brňané si v průběhu celého týdne mohli prohlédnout fotografie z vojenských zahraničních misí Česká mise i výstavu stejnokrojů Armády České republiky. Po celou dobu byl ve Vaňkovce informační stánek, kde zájemci získávali podrobné informace o možnostech studia na Univerzitě obrany.

"Prezentace Univerzity obrany v Galerii Vaňkovka byla velmi zajímavou, poučnou a dynamickou akcí, která široké veřejnosti představila vysokou úroveň a profesionalitu našeho vojenského a civilního vysokoškolského studia. Velká motivace a angažovanost všech zúčastněných pedagogů a studentů umožnila velmi poutavým způsobem nahlédnout do činnosti jednotlivých fakult Univerzity obrany," myslí si ředitel nákupního a společenského centra Galerie Vaňkovka  Ing. Martin Kondrát.

     

Prorektor Univerzity obrany pro vnější vztahy plukovník Jaroslav Průcha k tomu dodává: „Myslím, že tato akce vysoce překonala očekávání nás všech. Obrovský zájem veřejnosti i spousta dotazů na všech prezentačních místech významně přispěly ke zviditelnění a propagaci studia Univerzity obrany a Armády České republiky mezi návštěvníky nákupního a společenského centra Vaňkovka. Chtěl bych tímto poděkovat všem, kdo se na přípravě a realizaci této náročné akce podíleli. Věřím, že odcházeli domů hodně unavení, ale přitom naplněni příjemným pocitem z vydařené akce.“

     

     

 Autor: Mgr. Zdeňka Dubová

Archív zpráv

2012

Leden

Únor

Březen

Duben

Květen

Červen

Červenec

Srpen

Září

Říjen

Listopad

Prosinec

 

2011

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2010

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2009

Zprávy 2009​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Jsme na Facebooku
  • Instagram
  • Webová alba Picasa
  • Tweetujeme
  • Tweetujeme