Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
O studium na Univerzitě obrany je zájem

DOCENDO DISCIMUS

 

O studium na Univerzitě obrany je zájem

Ve čtvrtek 14. ledna zavítalo na půdu Univerzity obrany kolem pětistovky středoškoláků. Tradiční Den otevřených dveří jim umožnil seznámit se s možnostmi studia na naší škole. Nabídku studijních oborů ve třech bězích představily Fakulta vojenských technologií a Fakulta ekonomiky a managementu.

     

Z malého „průzkumu“ potencionálních uchazečů o studium na naší škole vyplynulo, že je nejvíce lákají výhody studia, které na žádné jiné škole nenajdou. Mnohé z nich zajímá služba v armádě a také možnost udržovat se ve fyzické kondici. Den otevřených dveří někteří navštívili také na přání rodičů.

Aleš Dobrovodský žije v Chrudimi jen se svou matkou, která by jeho studia finančně neutáhla. Proto ho zaujala informace, že naši studenti se stávají vojáky z povolání a pobírají plat. To ovšem není jediná motivace – zamlouvá se mu také služba v armádě. Co přesně by chtěl studovat, ještě neví, ale informace získané z návštěvy naší univerzity si chce nejdříve utřídit, aby si mohl udělat jasno.

     

Stejné výhody zaujaly také Martinu Balážovou ze Znojma. Zajímá se o studium na Fakultě ekonomiky a managementu, a také není ještě definitivně rozhodnuta pro konkrétní obor. Přihlášku hodlá podat na vícero vysokých škol a další prý nechává na osudu.

Jakub Zoula z Ústí nad Labem se zajímá o obor letového provozu. Studuje na Střední odborné škole letecké a výpočetní techniky v Odolene Vodě u Prahy a ve zvoleném oboru by rád pokračoval. Jeho nejsilnější motivací je zájem o letadla.

„Žiju ve vojenské rodině a armádní život mi přijde zajímavý,“ říká o důvodech svého zájmu o studium na Univerzitě obrany Monika Bielaková z Brna, jejíž rodiče jsou našimi zaměstnanci. Chtěla by studovat na Fakultě ekonomiky a managementu, ale pro konkrétní obor se ještě nerozhodla. Počítá však s tím, že brzy začne pracovat na své fyzické kondici a bude pilovat angličtinu, aby obstála při přijímacích zkouškách.

     

Středoškoláky zaujaly nejenom přednášky vedoucích kateder profilových odborností, kde se mohli dozvědět podrobné informace o přijímacím řízení, o průběhu studia a vojenské přípravě, ale také akční doprovodný program. Jeho součástí byly bojové ukázky skupiny Commandos a MUSADO MCS v podání studentů Univerzity obrany.

Kromě toho si návštěvníci pochutnali na pravém vojenském guláši, který jako vždy chutnal skvěle, což někteří ocenili pochvalou, jiní zase požádali o „nášup“. Nezbývá než popřát všem návštěvníkům Dne otevřených dveří na Univerzitě obrany, aby jejich rozhodování při výběru školy bylo uvážlivé a správné.

Autor: Mgr. Zdeňka Dubová

Archív zpráv

2012

Leden

Únor

Březen

Duben

Květen

Červen

Červenec

Srpen

Září

Říjen

Listopad

Prosinec

 

2011

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2010

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2009

Zprávy 2009​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Jsme na Facebooku
  • Instagram
  • Webová alba Picasa
  • Tweetujeme
  • Tweetujeme