Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Brány školy otevřené

DOCENDO DISCIMUS

 

Brány školy otevřené

Středoškolákům, kteří se ještě nerozhodli jakým směrem se bude ubírat jejich vysokoškolské studium, byl určen Den otevřených dveří na Univerzitě obrany. Ve čtvrtek 3. prosince 2009 se tak v kasárnách na Šumavské sešlo asi osm set zájemců, kteří se přišli seznámit s nabídkou studia Fakulty ekonomiky a managementu a Fakulty vojenských technologií Univerzity obrany.

Někteří studenti měli už při návštěvě naší školy jasno a na Den otevřených dveří přišli proto, aby si informace o studiu na Univerzitě obrany ještě doplnili. Student pardubického gymnázia Pavel Kolář se aktivně věnuje bojovým sportům a bojovému umění a tak prý bylo přirozeným vyústěním, že chce studovat na vojenské škole. „Váhám ještě s výběrem studijního oboru, avšak doufám, že odpověď najdu dnes. Mám připravené otázky a chci se na pár věcí zeptat,“ řekl odhodlaně.

Představitelé Fakulty vojenských technologií prezentují studijní možnosti Návštěvníci Dne otevřených dveří na Fakultě vojenských technologií Mezi účastníky Dne otevřených dveří na Fakultě ekonomiky a managementu bylo mnoho dívek

Rodiče Michala Studánka z Brna si o svého syna dělají starosti, protože se doposud nerozhodl pro žádnou konkrétní školu. A tak zatím jen monitorují možnosti a zbytek nechají na něm. Univerzita obrany je zaujala kvůli výhodám, jež studentům nabízí, a líbí se jim, že naši absolventi mají zaručené budoucí zaměstnání a postaráno o kariéru.

Aneta Šašinková z Nivnice chtěla jít na vojenskou školu už po skončení základní školy. To jí rodiče tenkrát rozmluvili, ale teď jde za svým cílem a po skončení maturity by se ráda dostala na Univerzitu obrany. Podle jejich rodičů je už na takové rozhodnutí zralá, a tak to akceptují. Naše škola Anetu Šašinkovou zaujala na veletrhu Gaudeamus, který navštívila v říjnu. Zatím si sice ještě nevybrala konkrétní obor, ale tíhne ji to ke zbraním.

Z vyškovského gymnázia na Den otevřených dveří přišla dokonce sedmičlenná skupina studentů. Jeden z nich Tomáš Fojtík se přišel podívat na prezentaci Fakulty ekonomiky a managementu. Studovat by chtěl vojenský management. Na Univerzitu obrany si chce podat přihlášku, protože jak říká, chtěl by sloužit v armádě. Stejně tak jeho spolužák Tomáš Kouřil, jehož vztah k armádě je umocněn ještě rodinnou tradicí. Oba rodiče jsou příslušníky AČR, jeho matka v roce 2006 dokončila na naší škole magisterské studium. Tomáš Kročil by se rád stal velitelem mechanizovaných jednotek.

Středoškoláci a jejich rodiče sledují akční ukázky na nástupišti Univerzity obrany Jedna z epizod ukázky skupiny COMMANDOS - zásah proti ozbrojeným teroristům Zájemcům o studium na Univerzitě obrany přišel vhod teplý čaj a guláš

Součástí nabídky studia na Univerzitě obrany byl také doprovodný program, v rámci kterého předvedly bojové ukázky skupiny COMMANDOS a MUSADO MCS v podání studentů UO. Na prezentaci Univerzity obrany nechyběl ani pravý vojenský guláš, který podle dotázaných chutnal skvěle a navíc byl pro ně nečekaným zpestřením. V chladném prosincovém dni přišel k duhu také horký čaj.

Autor: Mgr. Zdeňka Dubová

Archív zpráv

2012

Leden

Únor

Březen

Duben

Květen

Červen

Červenec

Srpen

Září

Říjen

Listopad

Prosinec

 

2011

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2010

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2009

Zprávy 2009​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Jsme na Facebooku
  • Instagram
  • Webová alba Picasa
  • Tweetujeme
  • Tweetujeme