Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Univerzita obrany získala veletržní ocenění

DOCENDO DISCIMUS

 

Univerzita obrany získala veletržní ocenění

Univerzita obrany v soutěži o nejlepší expozici Evropského veletrhu pomaturitního a celoživotního vzdělávání Gaudeamus 2009 obsadila pěkné druhé místo. Soutěž o nejlepší expozici veletrhu proběhla letos poprvé a svoji expozici do ní přihlásilo dvacet dva škol.

A jak probíhalo hodnocení soutěžících škol? Hodnotící komise byla složena ze studentů Obchodní akademie a Vyšší odborné školy obchodní Brno Pionýrská, dále ze Střední školy umění a designu Brno Husova, Střední průmyslové školy technické Brno Sokolská a ze studentů, které nominovali sami vystavovatelé. Komise nezávisle pracovala první dva dny veletrhu pod vedením pedagoga z brněnské Obchodní akademie, která byla gesční školou soutěže.

Sami studenti tedy vyhodnotili, jak se která škola na veletrhu prezentuje, zda má poutavou expozici a poskytuje informace o studiu srozumitelnou formou. Zda má o středoškoláky zájem a dokáže je oslovit. Hodnotila se také úroveň prezentací škol v tištěném katalogu a na CD ROMu veletrhu.

Na prvním místě se umístila expozice Vysokého učení technického v Brně, druhé místo patřilo expozici Univerzity obrany Brno a na třetím místě skončila expozice Univerzity Pardubice. Z brněnských vysokých škol se Mendelova zemědělská a lesnická univerzita umístila na šestém a Masarykova univerzita na osmém místě.

Výsledky soutěže byly vyhlášeny na společenském večeru veletrhu, který proběhl ve středu 21. října 2009 v prostorách Centra VUT v Antonínské ulici. Veletržní ocenění za Univerzitu obrany převzal prorektor pro vědeckou činnost plukovník doc. Ing. Martin Macko, CSc. „Velice si vážíme tohoto ocenění a jsme rádi, že jsme takto uspěli. Zároveň je to pro nás velký závazek do dalšího ročníku,“ řekl plukovník Macko při přebírání ceny.

XVI. ročníku veletrhu Gaudeamus 2009 se zúčastnilo 163 univerzit a vysokých škol z dvanácti evropských zemí a také z Číny. Během čtyř dnů veletrh navštívilo 32 918 studentů.

Pořadí soutěžících škol naleznete na adrese: www.gaudeamus.cz

Autor: Pavel Pazdera

Archív zpráv

2012

Leden

Únor

Březen

Duben

Květen

Červen

Červenec

Srpen

Září

Říjen

Listopad

Prosinec

 

2011

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2010

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2009

Zprávy 2009​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Jsme na Facebooku
  • Instagram
  • Webová alba Picasa
  • Tweetujeme
  • Tweetujeme