Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Celoarmádní konference k rozvoji schopností AČR

DOCENDO DISCIMUS

 

Celoarmádní konference k rozvoji schopností AČR

Ústav strategických a obranných studií Univerzity obrany ve spolupráci se sekcí plánování sil MO, sekcí rozvoje druhů sil - operační sekcí MO, Společným operačním centrem MO a Ředitelstvím personální podpory uspořádaly 1. října 2009 v Brně celoarmádní konferenci s názvem "Výstavba, rozvoj a použití ozbrojených sil ČR".

Hlavním tématem konference byly Priority rozvoje operačních schopností Armády ČR. Cílem konference bylo objasnit priority rozvoje AČR na základě strategických dokumentů a v souladu se záměry rozvoje sil NATO a EU identifikovat účinná opatření realizace a implementace v oblasti výstavby sil, druhů vojsk, systémů velení a řízení, podpory a služeb.

Jednání zahájil rektor-velitel Univerzity obrany brigádní generál v záloze Rudolf Urban a s hlavními referáty vystoupili zástupce náčelníka Generálního štábu – ředitel Společného operačního centra MO generálmajor Jiří Halaška, ředitel sekce rozvoje druhů sil - operační sekce MO brigádní generál Aleš Opata, dále zástupci ředitelů sekcí plánování sil a logistiky MO, představitelé sekce komunikačních a informačních systémů MO, odboru vzdušných sil sekce rozvoje druhů sil – operační sekcí MO, Hlavního velitelství Vojenské policie a rovněž zástupce Velitelství NATO pro transformaci v americkém Norfolku.

Odborné zaměření konference bylo soustředěno na cíle a postupy dalšího rozvoje AČR ve střednědobém až dlouhodobém horizontu. Šlo o první konferenci tematické řady k otázkám „Výstavby a rozvoje ozbrojených sil ČR“, jež se bude konat každoročně.

Organizátoři již zahájili přípravu na další navazující odborné semináře a konference. Posláním této řady konferencí bude podpořit strategické řízení a rozhodování, koordinovat postupy orgánů velení jednotlivých úrovní při realizaci opatření a změn v rámci rozvoje AČR a přispět k vytvoření efektivního informačního prostředí pro vojenskou odbornou veřejnost.

Široká účast hlavních funkcionářů Generálního štábu AČR, operačních velitelství, brigád, základen a útvarů, ale i akademické obce, vytvořila platformu pro výměnu odborných názorů a přispěla k objasnění a ujednocení přístupů při realizaci priorit rozvoje jednotlivých součástí AČR.

Konference zobecnila poznatky z realizace transformace ozbrojených sil a také přispěla k eliminaci rizik a nedostatků v procesu dosahování a rozvoje operačních schopností.

Autor: podplukovník Milan Žilínek, Univerzita obrany, foto: Mgr. Zdeňka Dubová

Archív zpráv

2012

Leden

Únor

Březen

Duben

Květen

Červen

Červenec

Srpen

Září

Říjen

Listopad

Prosinec

 

2011

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2010

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2009

Zprávy 2009​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Jsme na Facebooku
  • Instagram
  • Webová alba Picasa
  • Tweetujeme
  • Tweetujeme