Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Václav Klaus besedoval se studenty Univerzity obrany

DOCENDO DISCIMUS

 

Václav Klaus besedoval se studenty Univerzity obrany

V rámci třídenní návštěvy Jižní Moravy navštívil prezident a vrchní velitel ozbrojených sil České republiky Václav Klaus v pondělí 8. června 2009 také Univerzitu obrany v Brně. Doprovázel ho hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek, na jehož pozvání se prezidentská návštěva uskutečňuje. Spolu s náměstkem ministra obrany Františkem Padělkem prezidenta republiky přivítal rektor-velitel Univerzity obrany Rudolf Urban. Zpestřením byl odvážný čin malého školáka, který Václava Klause před vstupem do budovy univerzity požádal o autogram.

 

Na následném krátkém jednání se Václav Klaus pozdravil s hlavními funkcionáři Univerzity obrany. Živě se zajímal o restrukturalizaci vojenského školství, o vývoj počtu personálu a počty studentů na Univerzitě obrany. Byl ujištěn, že zájem o studium na této vysoké škole je velký a tudíž lze z čeho vybírat. Tématem byla také situace týkající se negativních dopadů redukce rozpočtu Univerzity obrany.

Následovala beseda prezidenta se studenty Univerzity obrany v aule školy. V jejím úvodu prezident připomněl získání čestného doktorátu, který u nás obdržel (tehdy ještě na Vojenské akademii) před pěti lety, a jak řekl s úsměvem, aniž by musel studovat. Vojenská akademie v Brně se tenkrát stala třetí českou vysokou školou, která profesoru Klausovi udělila čestný doktorát.

„Přál bych si, abyste čas strávený na této vysoké škole využili správně a aby vám tato škola co nejvíce dala. Nic přesnějšího, než učit se, učit se, učit se, mě nenapadá“, řekl Václav Klaus na adresu přítomných studentů. Ti se pak zajímali, jak prezident hodnotí naše působení v zahraničních misích, jak se dívá na situaci v Koreji, jaký je jeho pohled na priority ozbrojených sil, zejména co se týká rozpočtu, nebo na jeho názor ohledně bezpečnostní a obranné politiky v EU.

Návštěva Václava Klause byla ukončena předáním daru – kopií rektorského řetězu Univerzity obrany a zápisem do kroniky. Po rozloučení s rektorem-velitelem před budovou Univerzity obrany pokračoval Václav Klaus na své cestě Brnem do Muzea romské kultury.

 

 

Pro zájemce ještě zde máme krátké video z návštěvy pana prezidenta.

Autor: Mgr. Zdeňka Dubová

Archív zpráv

2012

Leden

Únor

Březen

Duben

Květen

Červen

Červenec

Srpen

Září

Říjen

Listopad

Prosinec

 

2011

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2010

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2009

Zprávy 2009​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Jsme na Facebooku
  • Instagram
  • Webová alba Picasa
  • Tweetujeme
  • Tweetujeme