Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Den dětí v posádce Brno

DOCENDO DISCIMUS

 

Den dětí v posádce Brno

Tradiční den dětí, který Univerzita obrany připravila ve spolupráci s vojenskými útvary 30. května, se letos nesl ve znamení improvizace. To proto, že počasí si za svůj předčasný nástup léta zřejmě rozhodlo vybrat svou daň. V den “D“ od časného rána hustě pršelo, a tak se hlavní dějiště dětského dne přesunulo z kasáren na Šumavské do Klubu Univerzity obrany.

Na volné ploše kasáren zůstaly ukázky vojenské techniky, lanové aktivity a mobilní informační a didaktické centrum Městské policie Brno – MOBIDIK. Nafukovací hrad byl k dispozici v automobilové hale kasáren. Navzdory vydatným dešťovým srážkám děti se svými rodiči z tribuny přihlížely akčním ukázkám Jednotky operativního zásahu Městské policie Brno a skupiny COMMANDOS z Univerzity obrany. Do děje akce předstírající přepadení teroristů policií, byly vtaženy i děti, a tak jedno z nich například ochotně hrálo roli rukojmího. Neméně zajímavá byla také ukázka boje zblízka MUSADO MCS z téže univerzity. I když byli aktéři docela promoklí, určitě je potěšil potlesk malých i velkých diváků.

 

Improvizovaným centrem dění se staly již zmíněné prostory Klubu Univerzity obrany, kam se přesunuly aktivity nevyžadující podmínky exteriéru. Nejmenší ratolesti zde přitahovala například trampolína, skládaní puzzle, házení kroužkem na cíl, chytání dřevěných rybiček na udici či hry pod taktovkou Městské policie, jako například luštění křížovek či vybarvovaní omalovánek s dopravní tematikou.

Jako každý rok se i letos děti zajímaly o zbraně, a tak na stanovišti s nimi bylo pořád rušno. Se stejným zájmem si prohlížely také historické zbraně Brněnského městského střeleckého sboru, přičemž největší zájem byl o pušku z napoleonské doby.

Základna neopravovaného materiálu představila dětem ukázky současné výstroje AČR a historických uniforem Československé armády z minulého století. I navzdory větších velikostí byl o jejich zkoušení velký zájem.

I letos byly na pořadu divadelní kousky, které dětem předvedly divadelní soubory Dráček a Tak jo. Potlesk sklidilo také zábavné vystoupení historického šermu Sígři s pirátskou tematikou.

I když klubové prostory poskytovaly dětem omezené možnosti, vládla zde příjemná a hravá atmosféra. A jak poznamenal jeden z organizátorů, možná i družnější a přátelštější, než obvykle. Navzdory nepřízně počasí si svůj den na Univerzitě obrany užila více než stovka dětí.

 

Autor: Mgr. Zdeňka Dubová

Archív zpráv

2012

Leden

Únor

Březen

Duben

Květen

Červen

Červenec

Srpen

Září

Říjen

Listopad

Prosinec

 

2011

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2010

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2009

Zprávy 2009​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Jsme na Facebooku
  • Instagram
  • Webová alba Picasa
  • Tweetujeme
  • Tweetujeme