Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Sportovní den rektora na Univerzitě obrany

DOCENDO DISCIMUS

 

Sportovní den rektora na Univerzitě obrany

Dne 21. května 2009 se uskutečnil Sportovní den rektora Univerzity obrany, jehož garantem byl zástupce rektora-velitele plk. gšt. Ing. Josef Trojan. Organizace soutěží byla zastřešována Centrem tělesné výchovy a sportu UO.

Pořadatelé připravili celekm 15 sportovních disciplín: nohejbal, plavání, beach volejbal, překážkovou dráhu, přespolní běh, florbal, malou kopanou, tenis, cyklistiku, lezení, netradiční sporty jako KUBBE, petanque a wooodball, projížďku na kolečkových bruslích, turistiku, bruslení na ledě a přetah lanem. Dvě z nich – nohejbal a plavání byly zároveň přebory UO.

 

Sportovního dne se zúčastnilo více než 400 závodníků. Z hlediska účasti, stejně jako u předešlých ročníků, byla nejpopulárnější a nejatraktivnější turistika, jíž se zúčastnilo 62 příslušníků UO. Potěšující je, že o všechny disciplíny byl zájem a žádná nemusela být vyjmuta z důvodu nízké či nulové účasti.

Do letošního ročníku sportovního dne bylo zakomponováno několik netradičních, a v některých ohledech až průkopnických myšlenek, které se podařilo proměnit ve skutečnost. Jednalo se především o mnohem širší nabídku sportovních disciplín, z nichž některé byly v nabídce poprvé.  Šlo například o bruslení na ledě, netradiční sporty, či projížďku na kolečkových bruslích. Rovněž byla obměněna turistická trasa a namísto tradiční Lednice či Pálavy bylo cílem letošního turistického pochodu Josefovské údolí.

Závěr Sportovního dne rektora byl „okořeněn“ silovou disciplínou, a to přetahem lana, kde svoji zdatnost porovnala družstva ze školních jednotek. K větší atraktivnosti přispěla skutečnost, že jednou ze šesti členů družstva byla žena.

Místo nástupu bylo rovněž změněno z tradičních kasáren Šumavská do prostoru fotbalového hřiště v kasárnách na ul. Jana Babáka. Ušetřil se tak cenný čas, který byl k prospěchu závodníků, a zároveň se již od začátku této akce podtrhl její hlavní atribut – a to sportovní duch.

Po vyhlášení výsledků následovala společenská část. V postavených stáncích čekalo na závodníky občerstvení v podobě guláše a nápojů dle výběru.

K celkové pohodové, přátelské a fair play atmosféře Sportovního dne rektora přispěl i fakt, že si účastníci mohli vybrané disciplíny užívat v pravém letním počasí.

 

Autor: pplk. PhDr. Jiří Sekanina, foto: Mgr. Zdeňka Dubová

Archív zpráv

2012

Leden

Únor

Březen

Duben

Květen

Červen

Červenec

Srpen

Září

Říjen

Listopad

Prosinec

 

2011

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2010

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2009

Zprávy 2009​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Jsme na Facebooku
  • Instagram
  • Webová alba Picasa
  • Tweetujeme
  • Tweetujeme