Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Polygon letos na IDETu po dvacáté

DOCENDO DISCIMUS

 

Polygon letos na IDETu po dvacáté

Tradičním doprovodným programem veletrhu IDET je terénní polygon, který byl v minulosti navržen, stavěn a provozován Katedrou bojových a speciálních vozidel Univerzity obrany v Brně ve spolupráci s Veletrhy Brno, a. s. a firmou CALS Servis, s. r.o. Polygon se stává součástí veletrhu IDET letos již po dvacáté.

Návštěvníci mají na něm možnost vidět ukázky jízdních vlastností kolové techniky zařazené do výzbroje AČR, ale i techniky civilní. Armáda na polygonu prezentuje osobní terénní automobily značek UAZ nebo Land Rover, ale také nákladní automobily jako TATRA v provedení 4x4, 6x6 i 8x8. Letos nově předvádí i TATRU 810 v provedení 6x6. K vidění jsou i některá vozidla kategorie lehkých kolových obrněných vozidel, jako např. vozidlo Sherpa 2 z Francie a RG 31 z Jihoafrické republiky.

 

 

Velký zájem vzbuzuje elektrické vozidlo nové generace ALKE, které se stalo jedničkou ve výrobě ekologicky čistých užitkových vozidel. Vozidlo je tiché, bezemisní, zvládá pracovní provoz více než 10 hodin denně a co je nejdůležitější, vůbec neznečisťuje životní prostředí. Zájemci si mohou na výstavišti vozidlo i „naostro“ vyzkoušet. Novinkou je také ukázka kompletně vybaveného mobilního servisního pracoviště zabudovaného do kontejnerové zástavby. Společnost ALFAVARIA Group mobilní kontejner nejen kompletně navrhla, ale pro zákazníka též vybavila nářadím, dílenským nábytkem a opravárenskými soupravami. Firma Kränzle předvádí na polygonu mycí zařízení, firma EWC upínací zařízení a firma Webasto klimatizační zařízení.

Zajímavým doprovodným programem je i ukázka historie pečení chleba v polních podmínkách, jako i moderního zařízení pro jeho současné pečení určené pro mnohonárodní operace české armády. Ukázka je spojená s ochutnávkou některých pekárenských výrobků. Ty se připravují ze speciálních pekárenských směsí, které na základě ojedinělé moderní technologie vyvinula Katedra logistiky Fakulty ekonomiky a managementu Univerzity obrany.

 

Autor: Mgr. Zdeňka Dubová

Archív zpráv

2012

Leden

Únor

Březen

Duben

Květen

Červen

Červenec

Srpen

Září

Říjen

Listopad

Prosinec

 

2011

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2010

01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06

07 / 08 / 09 / 10 / 11 / 12

 

2009

Zprávy 2009​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Jsme na Facebooku
  • Instagram
  • Webová alba Picasa
  • Tweetujeme
  • Tweetujeme